30.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

[Video] Zakaj sta Klemenčič in Juncker »trka ko aksa«? Za prvega usodna elektronska cigareta, za drugega išias?!

Celotna Evropa se posmehuje predsedniku Evropske komisije Jean-Claudu Junckerju, ki je imel v Bruslju probleme z ravnotežjem in hojo, tako da so mu na pomoč morali priskočiti voditelji držav, da so ga vsaj malo stabilizirali in da se je njegovo cikcakanje po rdeči preprogi vsaj malo omililo. Ob njegovi blamaži so se številni zgražali, nismo pa zasledili nobene kritike s strani Gorana Klemenčiča. Očitno dobro ve, kako je biti v “Junckerjevi” koži …

 

Menda naj bi bilo v Bruslju že splošno znano, da naj bi si Juncker privoščil viski že za zajtrk, medtem ko so govorice, da naj bi imel 63-letni politik probleme s preglobokim gledanjem v kozarec, vse glasnejše. Seveda te govorice niso iz trte izvite, ampak jih podkrepi kar Juncker sam, saj se “obeša” po drugih politikih, jih poljublja, treplja po glavi in se poslužuje podobnega nespodobnega vedenja za enega najpomembnejših politikov Evropske unije. Je pa Juncker vsaj toliko pri sebi (ali pa tisti, ki mu krijejo hrbet, kakor želite), da vse govorice zanika. Za njegovo “vožnjo pluga” po središču Bruslja naj bi bil tako kriv išias.

Podobnih govoric o “tesni ljubezni z alkoholom” pa je bil deležen minister Goran Klemenčič, ki je doživel v državnem zboru pravi pijanski izpad. Takrat smo poročali, da je Klemenčič očitno spoznal, da trezen v tej vladi ne more biti, ter da naj bi zvrnil kar nekaj kozarčkov preveč, na to pa so opozorili tudi tviti o tem, da minister že na daleč zaudarja po alkoholu. “Vladni zakoni ne pijejo vode. Minister Klemenčič očitno tudi ne,” je tvit, ki je povzel Klemenčičevo grotesko v DZ. Klemenčičevo blamažo je takrat končal podpredsednik državnega zbora Matjaž Nemec, ki je poslanko SMC Jasno Murgel previdno vprašal: “Jasna Murgel, prosim vas, peljite nas na prava pota. Vam lahko dam besedo?”

Seveda tudi pri Klemenčiču ni bil kriv alkohol, ampak elektronska cigareta, ki ga je očitno spravila v blaženo stanje. Zato je bil zapis Borisa Tomašiča popolnoma na mestu, ko tvitnil: “Minister za zdravje opozarja: Elektronska cigareta lahko povzroči, da izgledate nažgani kot aksa.”

Posnetke nastopov Klemenčiča in Junckerja si lahko ogledate tukaj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine