6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

[Video] Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han na RTV na glas priznal, da je edini razlog za nastanek in obstanek vladne koalicije ta, da Janez Janša ne pride na oblast!

“Mi bomo morali v tej državi nehat’, da bomo sestavili levo-sredinsko vlado samo zato, da ne bo Janša. Mi sestavljamo levo-sredinsko vlado zato, ker lahko delamo dobro za ljudi. In se mi zdi, da smo vsi preveč skoncentrirani samo na to, da ne bo prišel Janša na oblast,” je javno in na glas razkril poslanec SD Matjaž Han v oddaji Politično s Tanjo Gobec na RTV Slovenija.

Če se samo spomnimo, kako so pred dobrim letom dni potekale parlamentarne volitve in sestavljanja vlade. Čeprav je stranka SDS gladko zmagala s 24,92 odstotka glasov, je bil cilj levičarskih strank in njihov edini program, “da le ne pride Janez Janša na oblast”. Celotno kampanjo je zaznamoval program “Antijanša”, vsi preostali, mnogo pomembnejši, pa so ostali nekje v ozadju. Napad pa ni potekal le s strani strank, temveč tudi medijev, ki so s svojo špekulativno in premišljeno selekcijo tematik izključevali možnost sestavljanja koalicije z SDS. Kar je bilo vsem kristalno jasno, a se o tem ni govorilo in ne priznalo, je sedaj prišlo na dan. V oddaji na RTV SLO je namreč vodja poslanske skupine SD Matjaž Han celotni Sloveniji razkril, da je bil edini razlog za nastanek te vladne koalicije izključevalen – da ne pride Janez Janša na oblast.

“Mi bomo morali v tej državi nehat’, da bomo sestavili levo-sredinsko vlado samo zato, da ne bo Janša. Mi sestavljamo levo-sredinsko vlado zato, ker lahko delamo dobro za ljudi. In se mi zdi, da smo vsi preveč skoncentrirani samo na to, da ne bo prišel Janša na oblast,” je povedal Matjaž Han v oddaji Politično s Tanjo Gobec na RTV Slovenija.

Kar se je torej že vedelo, je Han sedaj povedal na glas. Povedal je, o čem je največ govora med koalicijskimi strankami, kakšne programe pripravljajo, kakšne rešitve za zdravstvo, socialo: “Vsi se koncentriramo le na to, da Janša ne pride na oblast.” Zares odličen program.

Marjan Šarec, ki je s stranko LMŠ na volitvah prejel borih 12,60 odstotka glasov, je pred dobrim letom sestavil manjšinsko vlado oziroma tako rekoč “antijanševsko” koalicijo, kot so zdaj potrdili v SD. Koalicijo je želel sestaviti za vsako ceno, tudi s podporo opozicijske stranke Levica. Čeprav je morda takrat vse skupaj zvenelo zelo zapleteno, je v resnici povsem preprosto. In to je tokrat priznal tudi sam Matjaž Han – pomembno je le, da Janeza Janše ni na oblasti. Šarčeva vlada je torej pokazala, da konkretnejšega programa ni imela niti tedaj, ko je nastala, niti ga nima danes.

Koalicija ne sme razpasti, ker Janša ne sme priti na oblast
Koalicijski peterček, ki ga poleg LMŠ sestavljajo tudi SD, SMC, SAB in DeSUS – s podporo opozicijske Levice – ima torej “dober” razlog, da se uskladi za vsako ceno. Čeprav Levica izsiljuje in čeprav določeni sprejeti ukrepi škodijo državi in davkoplačevalcem. Ampak treba je za vsako ceno najti skupno točko, ker Janša ne sme priti na oblast.

Videohttps://www.youtube.com/watch?v=lVLZRNjK8uA

Lana Božič

Zadnje novice

Sorodne vsebine