2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

(VIDEO) Verski voditelji v svojih poslanicah pozvali k spoštovanju ukrepov in se zahvalili vsem tistim, ki za Slovenijo tvegajo življenja

Kot je sporočila vlada, je bilo do torka ob 24. uri v Sloveniji zabeleženih 36 novih okužb s SARS-CoV-2, skupno število primerov okužb je tako naraslo na 1.091. V ponedeljek so za boleznijo COVID-19 umrle še štiri osebe, smrtnih žrtev je tako skupno že 40. Govorec vlade Jelko Kacin si je na današnji novinarski konferenci zaželel, da bi bila letošnja velika noč nov začetek, začetek vrnitve zdravja in padanja krivulje. “Teh sedem dni je potrebno zajeziti, čim bolj prepričljivo. Zasluga za uspeh je skupna,” je izjavil Kacin. Spodaj si lahko preberete tudi poslanice najbolj pomembnih verskih voditeljev v Sloveniji.

 

Vlada Republike Slovenije je sporočila, da je bilo do torka, 7. aprila do 24. ure v Sloveniji potrjenih 36 novih okužb z novim koronavirusom SARS-CoV-2, skupno število primerov okužb je tako naraslo na 1.091.

V torek je bilo po navedbah vlade v Sloveniji izvedenih 1.214 novih testov, število vseh tako znaša 30.699.

Nadškof Rimskokatoliške cerkve v Sloveniji Stanislav Zore

“Cerkve za velikonočne praznike še ne bodo odprte. Ukrepi so namenjeni temu, da bi se izognili žrtvam med verniki in duhovniki ter preobremenitvi zdravstvenega sistema. Škofje zato vse katoličane prosimo, za velikonočne praznike ostanete doma. Sprejeli smo posebna navodila za obhajanje velikonočnih praznikov v razmerah, ko javna bogoslužja niso dovoljena in ko bodo duhovniki lahko samo zasebno obhajali obrede. V imenu Katoliške cerkve želim izraziti sožalje vsem sorodnikom 36 Slovencev in Slovenk, ki so zaradi epidemije izgubili življenje. Storiti moramo vse, da bo takšnih primerov čim čim manj. Zahvaljujem se zdravnikom in zdravstvenim delavcem za njihovo požrtvovalno delo kot tudi vsem, ki v teh časih preizkušnje skrbijo, da najbolj nujne ustanove in trgovine normalno delujejo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine