16.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 23 maja, 2022

(VIDEO) V ospredju včerajšnjega neprijavljenega protesta tudi podporniki islamskih teroristov! Jaša Jenull ponovno ukazoval policistom

Piše: Ivan Šokić (Nova24tv)

Na Trgu republike so se v petek, 3. septembra 2021, ob 19. uri na 72. neprijavljenem protivladnem protestu zbrali Jaša Jenull in njegovi politkolesarji. Tokrat so shod poimenovali “Vseslovenski protifašistični shod”, častni gost pa je bil podpornik palestinske teroristične organizacije Hamas Erik Valenčič in skupina anarhokomunistov, ki je ob Jenullu mahala z značilno rdeče-črno zastavo.

Protivladni protestniki so se zbrali na svojem “protifašističnem” shodu, na katerem so vihrale anarhokomunistične rdeče-črne in komunistične rdeče zastave. V ozadju se je vrtel znak s prekrižanim kljukastim križem – simbolom Nacionalne socialistične nemške delavske stranke, zbrani pa so prepevali komunistično himno Bella Ciao. Pesem je pred leti veselo prepevala tudi takratna premierka Alenka Bratušek, takrat še članica Pozitivne Slovenije.

V imenu “protifašističen”, v praksi shod anarhokomunistov, ki v vsakomur desno od Josifa Stalina vidijo fašiste. Strah ima velike oči. Vodja neprijavljenega protesta Jaša Jenull ostaja nedotakljiv. Na shodu je tako pozival ne samo zbrane, temveč tudi policiste, da se pridružijo skandiranju “Janez je fašist.”

Zatem je sledilo prepričevanje drug drugega, “ulice so naše”, nakar so se odpravili kolesarit po mestu in ovirali promet. Vse v spremstvu policije, a organi pregona očitno še vedno menijo, da če je kršiteljev dovolj, se lahko nekoliko miži pri kršitvah zakona, ki se dogajajo pred njihovimi očmi. Toliko o varovanju reda in miru s strani slovenske policije. Na poti so protestniki poslušali glasbo enega od njihovih vidnejših obrazov, raperja Zlatana Čordića.

Ko so protestniki prispeli pred stavbo STA, so sledili vzkliki “smrt fašizmu”, je poročal novinar RTV Slovenija Gorazd Kosmač. Nato je sledil premik do stavbe ministrstva za kulturo, kjer je zbrani anarhokomunistični politkolesariat, tako kot za ulice, vzklikal, da je tudi ministrstvo za kulturo “njihovo”.

Anarhokomunisti so na koncu strnili vrste na Metelkovi, kjer jih je nagovoril podpornik teroristične organizacije Hamas Erik Valenčič. Ta je vzel v zobe generalnega direktorja policije dr. Antona Olaja, ker naj bi se oddelek za terorizem in ekstremno nasilje pri kriminalistični upravi policije nehal ukvarjati z “neonacisti” v Sloveniji. Domnevamo, da se je policija odločila, da Slovenijo bolj ogrožajo dejanski teroristi kot pa skupina pajacev, ki jih nihče ne jemlje resno. Glede na to, da je sam Valenčič znan podpornik palestinskih teroristov, ga morebiti skrbi za prijatelje.

Proti koncu protesta se je policija le opogumila in nekaj protestnikov popisala. Zaradi tega je nastal konflikt z nasilnimi protestniki, enega pa je policiji navkljub protestom množice uspelo odpeljati.

Sorodne vsebine