3.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

(VIDEO) V Mariboru Aresnovića preglasovala opozicija

Piše: E-Maribor

Mariborski svetniki so točke o podražitvah včeraj zamaknili na naslednjo sejo, saj so na glasovanju svetniki točke umaknili z dnevnega reda.

Županu Saši Arsenoviću se je tokrat zgodilo tisto, kar je najmanj pričakoval. Ker nima večine v MO Maribor, ni dosegel načrtovanih podražitev. Tako se zaenkrat avtobusni prevozi, prevozi z gondolo, kanalščina, vrtci in ostalo ne bodo (še) podražili. Župan namreč za tako zadevo potrebuje večino, katere pa zaenkrat nima.

Gibanje Svoboda, SDS + Lista Franca Kanglerja – NLS, Lista za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti ter Stranka mladih – Zeleni Evrope so predlagali umik odločanja o podražitvah z dnevnega reda in s tem tudi v vseh primerih uspeli. Pri tem je najbolj zanimivo to, da so bili proti umiku točke svetniki Nove Slovenije.

 

Župan Arsenović je umiku seveda nasprotoval z besedami, da je bilo v pripravo predlogov in proračuna, ki mu ga je prejšnji mesec v prvem branju kljub nasprotovanju Gibanja Svoboda uspelo spraviti skozi, vloženega preveč truda, ob tem pa opozoril na trenutni finančni krč mestne občine. Nasprotnikom predlogov je po glasovanju tudi očital, da so s svojo potezo proračun skupaj obremenili za pet milijonov evrov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine