8.2 C
Ljubljana
nedelja, 3 marca, 2024

(VIDEO) Uf, to morate videti: takole so si Savinjčani po pustno privoščili prvo damo slovenskega parlamenta

Piše: G. B.

Marsikje so se že začele pustne prireditve, ki bodo vrhunec dosegle ta konec tedna. V dogajanje se je vključila tudi občina Vransko, kjer je k dobremu vzdušju veliko pripomogel domačin Aleksander Reberšek, sicer poslanec NSi. 

V Vranskem so namreč minulo nedeljo popestrili z zabavno pustno prireditvijo. Takole so zapisali na spletni strani vransko.si:

Na Vranskem je 4. februarja prevzela oblast pustna vlada generalov Vranarjev, ki jih je vodil Aleksander Reberšek.  Ob prevzemu je povedal, da so uradne prostore Občine zapečatili že ob 00.01 istega dne. Občinsko blagajno jim je odprla sama županja Nataša Juhart, pri kateri niso zaznali znakov begosumnosti. Pustno vlado je zaskrbelo stanje blagajne, saj je bila prazna, a je glavni general povedal, da se bodo že znašli in se zgledovali po naši vladi.

General Reberšek je predstavil najpomembnejše smernice pustne vlade in navedel tradicionalne sklepe, ki so nujni za njeno delovanje. Premierno so zbranim pokazali primerek vrhunskega računalnika, saj so bili prav vranski generali prvi, ki so z vojsko vdrli v skladišče prenosnih računalnikov.

Sta se pa najpomembnejšega dogodka na Vranskem poleg kurentov udeležila vidna predstavnika vlade, predsednik dr. Robert Golob in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič.

V nadaljevanju je županja Občine Vransko Nataša Juhart predala občinski ključ, s čimer je bila do pusta razrešena vseh županskih dolžnosti. Pustni oblasti je zaželela uspešno delo, ob tem pa pojasnila, da je blagajna prazna zato, ker so vsa proračunska sredstva namenili pridobitvam za blagostanje občanov. Svoj nagovor je sklenila z voščilom najstarejšemu generalu Vladu Rančigaju, ki je praznoval 87. rojstni dan. Voščilu prvemu organizatorju Vranskega pustnega karnevala so se s torto in penino pridružili ostali generali, zbrana množica pa je zapela Vse najboljše, nato pa se posladkala s pustnimi krofi.

Sicer pa je največ pozornosti vzbudila Urška Klakočar Zupančič:

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine