24.7 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

(VIDEO) Tudi nespoštovanje predpisov predsednika vrhovnega sodišča vliva nezaupanje v sodno vejo oblasti: Damijana Florjančiča ujeli brez maske!

Piše: Ivan Šokić (Nova24tv)

V uredništvo smo prejeli videoposnetek, na katerem je videti predsednika vrhovnega sodišča mag. Damijana Florjančiča, kako se v notranjih prostorih sredi množice ljudi sprehaja brez maske na obrazu, medtem ko vsi ostali nosijo maske. Domnevno naj bi do tega prišlo med  16. Blejskim strateškim forumom, kjer je bilo prisotnih tudi veliko gostov iz tujine.

Smo v četrtem valu epidemije in vlada je z odlokom o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 zaradi preprečitve ponovnih izbruhov okužb in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 začasno določila uporaba zaščitne maske na javnih krajih. A to očitno predsednika vrhovnega sodišča Damijana Florjančiča ne zanima oziroma meni, da njemu ni treba nositi maske. Morda pa je eden izmed anticepilcev oziroma tistih, ki misli, da virus ne obstaja, tako kot ravnatelj Žurej.

Uporaba zaščitne maske je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Ravno tako je obvezna na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, kjer ni mogoče zagotoviti medsebojne razdalje najmanj 1,5 metra, in osebnih vozilih, če v njih niso člani istega gospodinjstva. Dejstvo, da je Florjančič predsednik vrhovnega sodišča in da se požvižga na zakon in odloke, očitno popolnoma opiše sodstvo v Sloveniji. Ni čudno, da so ocene zaupanja Slovencev v sodstvo izjemno nizke. Če se predsednik vrhovnega sodišča ne drži pravil, zakaj bi se drugi.

A vladni odloki lahko trdijo eno, določeni posamezniki pa bodo še vedno delali po svoje. Florjančič je bil namreč že v preteklosti po mnenju poznavalcev dvoličen, obračal naj bi se po vetru, poleg tega naj ne bi bil strokoven. Sicer pa ga javnost pozna kot tistega sodnika, ki ga je predsednik Vrhovnega sodišča Branko Masleša imenoval v senat, ki je odločal po zahtevah za varstvo zakonitosti v zadevi Patria. Da je o pritožbi Janeza Janše v zvezi s Patrio odločal senat Vrhovnega sodišča, katerega del je bil tudi Florjančič ter da je ta senat okužen s totalitarno miselnostjo, pa so pisali tudi v Demokraciji.

Na vrhovno sodišče smo že poslali relevantna novinarska vprašanja. Zanimalo nas je, ali je na posnetku res predsednik vrhovnega sodišča in ali spoštuje ukrepe. Vsekakor je takšno obnašanje slab zgled za druge, posebej ob upoštevanju Florjančičevega položaja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine