19.5 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

(VIDEO) Tomašič sprašuje Tanjo Fajon: So jedrne države Evrope Kosovo, Malta, Turčija in Makedonija, ki so lani obiskale Blejski strateški forum?

V oddaji Kdo vam laže, ki jo vodi Boris Tomašič so bili v četrtek, 3. septembra 2020, predstavljeni trije nominiranci za intelektualca tedna. Za prestižni naziv se potegujejo poslanka SAB Maša Kociper, vršilka dolžnosti predsednika SD Tanja Fajon in voditelj na Pop TV Uroš Slak. Tomašič se je v oddaji podrobneje posvetil intelektualnimi presežki Marka Bandellija, ki je spoznal, da se volja ljudstva ne ujema z njegovimi predstavami in zato okrivil Madžare, nebulozami Fajonove o uniformiranih vardah in pomanjkanju samorefleksije v SD ob vseh partizanskih pasjih procesijah, kjer paradirajo ravno v uniformah, ki jim v drugih primerih tako zelo nasprotujejo, ter pojasnjevanjem kaj je kredit v najbolj preprostem jeziku za intelektualca iz vrst LMŠ Roberta Pavšiča.

 

“Nominiranci so Maša Kociper, Uroš Slak in Tanja Fajon,” je v uvodu v oddajo Kdo vam laže povedal voditelj oddaje Boris Tomašič, in ob tem pojasnil, da je govora o tem tednu in ne lestvici vseh časov ali pa letošnjega leta.

V središču oddaje je bilo vprašanje Kociprove namenjeno predsedniku vlade Janezu Janši, ali on sploh ve kaj to je “politični zapornik”. Nekoliko nepremišljeno vprašanje, glede na to, da je imel Janez Janša pomen tega izraza priliko izkusiti na lastni koži tako v komunistični Jugoslaviji, kot navsezadnje tudi v neodvisni in domnevno demokratični Sloveniji.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine