14.5 C
Ljubljana
sobota, 28 maja, 2022

[Video] Tit Turnšek je večkrat dokazal, da je neotesan in sovražen predstavnik levice

Verbalni obračun z novinarko Financ, izpadi pred kamerami, preklinjanje v državnem zboru – pa vse do nedavne želje po cenzuri resnice o slovenski polpretekli zgodovini. To je samo del vsega, po čemer je znan udbaš in predsednik Zveze združenj borcev  za “vrednote” NOB.

Tita Turnška, kontroverznega predsednika zveze združenj borcev NOB, se je zaradi njegove vloge v slovenski politiki prijel vzdevek udbovski podtaknjenec. Njegova funkcija v Demosovi vladi in stranki SLS v 90. letih prejšnjega stoletja kaže, kako genialno se je infiltriral v pomladno opcijo in jo rušil od znotraj. Zaveden komunist je začel kazati svoje prave barve v zadnjih letih z radikalnimi in bizarnimi izjavami v vlogi predsednika Zveze združenj borcev za “vrednote” NOB.

Tako bo Turnšek v času svojega predsedovanja zvezi borcev zagotovo ostal najbolj v spominu po verbalnem napadu na novinarko Financ Petro Sovdat v času kampanje o privatizaciji državnega premoženja, v katero se je aktivno vključila tudi njegova borčevska organizacija. Turnšek novinarke ni le užalil, označil jo je za kozo in ji grozil, da nikoli ne bo dobila pokojnine.

Udbaš, ki so mu ostale samo še grožnje
Brez groženj ni šlo niti na nujni seji odbora državnega zbora za obrambo pod vodstvom poslanca SDS Žana Mahniča, na kateri so razpravljali o financiranju veteranskih organizacij v Sloveniji. Ministrstvo za obrambo je namreč na lanskem razpisu razdelilo milijon in pol evrov sredstev, od tega sta jih dve najvplivnejši organizaciji skupaj prejeli praktično milijon.

Privilegiranci preteklega režima, katerih ilustrativni predstavnik je ravno Tit Turnšek, ki danes veljajo za prvorazredne, očitno ne spoštujejo nikogar, ki se jim drzne zoperstaviti in nastaviti ogledalo resnice. Resnice o povojnih pobojih in komunističnih zločinih, ki jo je na seji izpostavil poslanec Franc Breznik, predsednik zveze borcev ni prenesel, tako kot očitno ne prenese poročanja naše televizije, ki v nasprotju z režimskimi mediji razkriva, kar drugi pometejo pod preprogo.

Kot vidite, boli in bolelo bo še naprej, a le tiste, ki so desetletja lagali in prikrivali resnico. Tako kot se je Turnšek pred dnevi spravil na dr. Jožeta Možino in dr. Jožeta Dežmana v želji po izvajanju cenzure in opravičevanju partizanskih povojnih pobojev, češ da so “čisti”, ali pa pred nekaj časa, ko je dejal, da ne potrebujemo Slovenske vojske. Zablode komunizma, katerega nesmrtna duša je laž, so očitno pregloboke.

Video https://www.youtube.com/watch?v=mh-IVBTLpds

A. B./Nova24TV

Sorodne vsebine