2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

(VIDEO) Premier Janša po obisku v SB Celje: Hvala ekipam v SB Celje!

»V SB Celje dokazujejo, da lahko z dobro organizacijo, predanim ter strokovnim delom obvladajo izjemne izzive epidemije in hkrati skrbijo za zahtevnejšo zdravstveno oskrbo celotne regije. Hvala ekipam v SB Celje,« je danes na družbenem omrežju Twitter zapisal predsednik vlade Janez Janša po včerajšnje,m obisku v SB Celje.

Da je pomembno, kako so bolnišnice organizirane v času, ko je vseprisotna okužba z koronavirsom in kako ga krotiti  oziroma ga zajeziti, pa kaže tudi, kako pomembno  je posvetiti  se  pravočasnosti priprav na tisto, kar bo sledilo kasneje ob širjenju pandemijo, ki jo je povzročil koronavirus.

O tem se je premier Janez Janša v Splošni bolnišnici Celje  pogovarjal s predstavniki vodstva zavoda, in sicer z direktorico Margareto Guček Zakošek, strokovnim direktorjem Francem Vindišarjem, predstojnikom urgentnega centra Andrejem Strahovnikom in specialistko infektologije Tanjo Selič Kurinčič.

SB Celje izvaja celovito bolnišnično in ambulantno zdravstveno oskrbo na vseh ravneh zdravstvene dejavnosti. Skrbi za dvigovanje, povrnitev in izboljšanje zdravja prebivalcev matične regije, Republike Slovenije in širše. Predsednik vlade je ob obisku izpostavil, da v Splošni bolnišnici Celje dokazujejo, da lahko z dobro organizacijo, predanim ter strokovnim delom obvladajo izjemne izzive koronavirus epidemije in hkrati skrbijo za zahtevnejšo zdravstveno oskrbo celotne regije. Vlogo  ki jo ima bolnišnica, poleg njenega že zgoraj navedenega poslanstva,  je  pomembna in odločila pri premagovanja pandemije.

Kot je sam povedal, ga ob takšnem obisku kot je bil nedeljskega popoldneva, da je slišal najlepšo novico  teh prazničnih dni, in sicer da  se je v Dom upokojencev v Šmarjah iz celjske bolnišnice vrnilo 12 varovancev, ki se jih je zdravilo zaradi bolezni COVID-19, najstarejši med njimi pa ima celo več kot  90 let. Ob tem je treba poudariti pomembno vlogo osebja Doma upokojencev v Šmarjah, kot tudi vodstva in ekip Splošne bolnišnice Celje, ki so in delujejo v SB Celje in v samem Domu starejših občanov. »Rešujete življenja,« jim je pritrdil  ter dodal,  da se ves vložen trud  na koncu poplača.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine