10.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

(VIDEO) Poslanec SDS Anže Logar: “Če hočeš, oprostite izrazu, dr*k speljat čez svoje vodno zajetje in ti pri tem pomaga ministrstvo, zakaj bi to Bruselj ustavljal?”

V ponedeljek je policija pričela ščititi gradbena dela za izgradnjo kanalizacijskega kanala na vodovarstvenem območju Kleče, kar je znak, da živimo v državi brez reda, saj bi fekalije, če bi prišle v stik s čisto pitno vodo, predstavljale katastrofo. Slovenska demokratska stranka je v zvezi z dogajanjem v Državnem zboru sklicala izredno sejo, kritični pa so tudi številni strokovnjaki, med drugim so po vsej verjetnosti za izgradnjo kanala izbrali cev prevelikega premera. Cena pa s premerom ne narašča linearno, pač pa eksponentno. V oddaji Tema dneva sta glede dogajanja spregovorila poslanec dr. Anže Logar in strokovnjak mag. Tomaž Ogrin.

 

Ko policija ščiti protipravna gradbena dela za izgradnjo kanalizacije na vodovarstvenem območju, od katerega je odvisno 300 tisoč ljudi, je to znak, da živimo v državi brez reda, trdijo lastniki zemljišč. Mestna občina Ljubljana je v ponedeljek prešla v ofenzivo gradnje spornega kanala C0, a dejstvo, da Zoran Janković gradi brez ustreznih gradbenih dovoljenj in urejenih služnostnih poti je zanemarljivo v primerjavi s katastrofalnimi ekološkimi posledicami, ki bi jim bili priča, če bi fekalije iz cevi prišle v stik s čisto pitno vodo, eno najboljših na svetu, kot pravijo poznavalci.

SDS zaradi izgradnje C0 sklicala izredno sejo Državnega zbora
SDS je zahtevala sklic izredne seje v Državnem zboru, o problematiki gradnje kanalizacije čez vodovarstveno območje pa sta v oddaji Tema dneva z voditeljem Luko Svetino spregovorila gosta poslanec SDS in ljubljanski mestni svetnik dr. Anže Logar in raziskovalec na inštitutu Jožef Stefan, predstavnik društva Alpe Adria Green Tomaž Ogrin.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine