4.9 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

(VIDEO) Poglejte zakaj jim je intimna izbira Moskva, Evropa pa je banda lopovov

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Globoki državi je z zmago novega obraza na državnozborskih volitvah uspel veliki met. Golobovi botri, kamor se med drugim uvrščajo nekdanji predsednik Milan Kučan, ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin so s pomočjo selektivnega poročanja v glavnem po zaslugi medijskega tajkuna Martina Odlazka in skritega operativca globoke države Draga Kosa, ki prek svoje žene urednikuje na POP TV, uspeli učinkovito zminimalizirati odmev afer, v katere se je njihov “novi obraz” uspel zaplesti. S tem so ljudje, ki jim je Putinov režim blizu, uspeli z oblasti spraviti vlado, ki je bila ena najbolj angažiranih v Evropi pri podpori Ukrajincev v primeru ruske agresije.

Na dan volitev Milan Kučan ni skrival navdušenja nad tem, da je njihov izbranec zmagal. Čeprav se ni odpravil v Golobov štab, je na sedežu stranke SD v Ljubljani izrazil svoje veliko zadovoljstvo nad izidom volitev. V izjavi za medije je med drugim poudaril, da je Gibanje Svoboda Roberta Goloba zmagalo, ker so si ljudje želeli sprememb. “Glasovali so za tistega, ki je bil največje zagotovilo, da bo do sprememb prišlo,” je ocenil. Glede na to, da je stranka SD pod vodstvom Tanje Fajon doživela volilni rezultat, ki je pod vsakimi pričakovanji (od leta 2008, ko so zmagali na volitvah, pa do danes, so po besedah politologa dr. Mira Hačka izgubili kar četrt milijona glasov), bi človek pričakoval, da Kučan ne bo s tako velikim zaletom hvalil novega obraza. Kakor koli, Kučan je celo zatrdil, kako stranka naj ne bi dosegla slabega rezultata, bodočemu premierju pa zaželel, da bi zmogel “težko nalogo, ki so mu jo volivci naložili“.

Razprava Foruma 21 na temo Energetska prihodnost Slovenije, kjer je že bil prisoten Robert Golob. (Foto: STA)

Prava smer je samo ena – v Moskvo
Kučanova podpora seveda ni od včeraj. Že januarja letos je namreč v bran Golobovi vrtoglavi in nezakoniti plači zatrdil, da “visok dohodek ni greh“. Prav tako je nekdanji vodja komunistične stranke v Sloveniji zatrdil, da sam od Goloba ne pričakuje, da bi šel po volitvah v koalicijo z Janezom Janšo“Kolikor ga poznam, poznam pa ga še iz časov, ko je sodeloval z Jankovićem in nato z Alenko Bratušek, ne verjamem v to možnost,” je zatrdil Kučan. Kar stric iz ozadja pove, to za marioneto predstavlja ukaz, ki ga je potrebno brezpogojno izvršiti. Nenazadnje naj bi ravno Kučan in Borut Miklavčič osebno povabila Goloba v politiko.

Do ušes nasmejanega ljubljanskega župana je bilo tako mogoče v nedeljo videti v volilnem štabu elektro oligarha, kjer je med drugim rajala tudi podpredsednica Gibanja Svoboda in sestra Draga Kosa Marta Kos. Ker je Kosova, ki jo omenjajo kot kandidatko za mesto zunanje ministrice, pred kakim mesecem za Žurnal24 povedala, da so v njihovem interesu normalni odnosi z Rusijo, je očitno mogoče pričakovati prorusko zunanjo politiko. Ta politika pa je nedvomno blizu Kučanu in Jankoviću, ki se nikakor navkljub ruskim vojnim zločinom nista želela odreči častnemu odlikovanju Ruske federacije “redu prijateljstva”. Poleg Kučana in Jankovića je z veseljem romal v Moskvo tudi Aleksander Čeferin. Zanj je znano, da ima dobre odnose z Vladimirjem Putinom. V preteklosti smo sicer že poročali o razkritju norveškega Josimarja, da so bili Rusi tisti, ki so umestili Čeferina kot kandidata za predsednika UEFE.

Ljubljanski župan Zoran Janković in generalni sekretar Gibanja Svoboda Matej Arčon (Foto: STA)

Čeprav je Čeferin v preteklosti veselo razlagal, kako naj bi ga politika ne zanimala, ker ima izjemno zanimivo službo, v kateri uživa, pa ga je mogoče zlasti v zadnjem času videti v vlogi enega najglasnejših kritikov vlade Janeza Janše. Ta je ne dolgo nazaj Janeza Janšo označil kar za grofa Drakulo in s pomočjo Odlazkovega biltena “Gremo volit” ljudi nagovarjal, naj gredo volit, ker je usoda države v njihovih rokah. “Sam pa bom glasoval za lepo, pozitivno in prijazno prihodnost. Za lepo Slovenijo, ki jo imajo vsi radi,” je dejal in s tem nakazal, da upe polaga v levo opcijo, torej izbranca globoke države.

Med Golobovimi strici iz ozadja se poleg Kučana, Jankovića in Čeferina po poročanju Požareporta pojavljata tudi operativec trde levice Gregor Golobič in Borut Jamnik iz Modre zavarovalnice. Spomnimo, o slednjem se je v preteklosti velikokrat pisalo, da s svojo skupino zvestih operativcev obvladuje regulatorje, pravosodje, gospodarske družbe v državni lasti, oglaševalski denar in politične stranke v Sloveniji. Večinoma na levem tranzicijskem političnem polu, seveda. Njegova podpora Golobu v luči tega ne čudi. Še posebej, če človek ve, da je sedež Jamnikove Modre zavarovalnice v isti stavbi kot pisarna Roberta Goloba.

Na orgiji v Stožicah, kjer so se klanjali totalitarnim simbolom, so se mudili Golobovi botri
Če se ozremo v leto 2013, ko je v Stožicah potekala pravcata rdeča orgija, lahko vidimo, da so se tam zbrali Golobovi botri. Na koncertu s komunističnim repertoarjem je bilo mogoče zaslediti slovensko politično vodstvo (Alenko Bratušek, Danila Türka, Milana Kučana, Zorana Jankovića, Boruta PahorjaAnjo Kopač Mrak idr.), ki je navdušeno prepevalo ob zvokih komunistične himne internacionale, na prireditvi pa je bilo seveda mogoče slišati naslavljanje s tovariši in tovarišicami. Glede na to, da smo bili priča ploskanju ob trditvah, kako naj bi bila Evropa “banda lopov”, ne čudi, da je ravno med Golobovimi botri toliko rusofilov.

Če se je morda kdo doslej spraševal, kako za vraga je zopet uspel nateg z “novim” obrazom, ki se je še vsakič končal klavrno, je odgovor na dlani. Vse je mogoče, če igraš po taktih stricev globoke države, ki vlečejo vse niti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine