11.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

(VIDEO – oddaja Drugorazredni) Šokantna razkritja maščevalne policistke Marjane Van, ki je zlorabljala policijsko uniformo in ustrahovala več deset Mariborčanov …

Nekdanja mariborska policistka je v kazenskem postopku, ker si je izmislila prekršek zoper mariborskega mestnega svetnika Ivana Celcerja. Ta je za domneven prekršek izvedel šele po tem, ko je dobil opomin pred izvršbo. Vztrajal je s pritožbami dokler ni policijska preiskava pokazala, da je policistka res lagala. Zdaj, ko je njegova zgodba prišla v javnost, se je javilo še več deset drugorazrednih Mariborčanov, ki  trdijo, da imajo z maščevalno policistko podobne izkušnje. 

 

Maščevalnost, potvarjanje resnice, ponarejanje dokumentov in podobna deviantna ravnanja nimajo kaj iskati v policijskih vrstah, so uvodne vrstice prispevka, ki so ga pred nekaj dnevi objavili v častniku Večer in razkriva zgodbo Mariborčana Ivana Celcerja, kateremu je lokalna policistka dobesedno podtaknil prekršek, zaradi česar je pred kratkim tudi izgubila službo. Gre za 35-letno Marjano Van, ki je bila zaposlena na policijski postaji Maribor 1.

Zgodba se je začela nekaj mesecev prej
Celcerju, ki je pred dnevi poklical tudi našo televizijsko ekipo, je prekršek podtaknila lansko poletje.  A zgodba se začne nekaj mesecev prej, spomladi 2018, ko Celcerja nepričakovano ustavi policistka na poti v središče mesta. “Rekla je, rabila bi dokumente od vas. A sem kaj naredil narobe? Ne, dokumente rabim. Lahko stopim vem, glede na to, da imam vozniško v žepu? Veste zakaj sem vas ustavila? Ne vem, pojma nimam.” Tisto, kar Celcer sliši ga šokira, saj se je policistka do njega obnašala brez kančka spoštovanja do starejših. “Takšni rdeči so ponavadi pijani,” je dejala. Celcer ni dobil kazni, ker je nima za kaj. A nesramna policistka mu ostane v spominu. Že čez nekaj dni jo sreča pri tenis igrišču, kjer je v družbi v času službe več ur posedala in pila kavo. Nato je Celcer policistko vprašal, če je ni nič sram, da jo morajo davkoplačevalci plačevati, medtem ko sama ne opravlja svojega dela. “Odgovorila je: sej imam pa pravico kavo piti,” na kar pa je Celcer zatrdil, da ne more tako, da ima najprej pavzo uri in pol, nato nato malico. “Kdaj boste pa delali? Seveda je to ona meni malo zamerila.”

Užaljene mariborske policiste tudi dejstvo, da gre za znanega mariborskega svetnika ni ustavilo, da ne bi našega sogovornika vzela na črno piko. Že čez nekaj dni, se v koloni vozil za avtobusom, na katerega vstopijo potniki spet srečata. Marjana Van je v policijskem vozilu pred njim, Celcer jo takoj prepozna. “Piše ona na volanu neki nalog, ali kaj je pisala. Medtem pa meni telefon zazvoni. Seveda sem naredil prekršek, ko sem imel ugasnjeno vozilo, sem se oglasil na telefon. Nakar ona skoči iz avta in še ena Lojzka, ki je bila tiho in mirno. Vprašala me je, zakaj ste sedaj telefonirali? Saj imam vozilo ugasnjeno, vi pa pišete tam na tem. Pa mi napiše nalog.” Celcer mora plačati 120 evrov, polovička znaša 60 evrov. Ker se zaveda, da ima policistka  teoretično prav, čeprav nihče ne piše kazni, ko je vozilo tako ustavljeno, se odloči svojo kazen poravnati.

Članek v celoti si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine