19.1 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

(VIDEO) Objavljamo posnetke varnostnih kamer, ki so zabeležile včerajšnji vandalizem na objektu ministrstva za kulturo!

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

V sredo zvečer so nekulturni neznanci davkoplačevalcem ponovno povzročali škodo. Še en napad na stavbo ministrstva za kulturo. Eden izmed vrste napadov na ministrstvo in uslužbence, ki si sledijo iz tedna v teden, so se odzvali na ministrstvu za kulturo. Več neznanih oseb so namreč na zunanji del stavbe porisali rumene kljukaste križe. Iz posnetka je razvidno, da so se okoli enajste ure zvečer štirje moški s kapucami približali ministrstvu, “opravili svoje delo” in hitro zbežali stran. Prišli so iz Metelkove ulice, iz posnetka pa lahko razberemo, da so se vrnili ravno v dvorišče njihovega “kulturnega centra”.

Sedanja ekipa pod vodstvom kulturnega ministra Vaska Simonitija je morala požreti marsikatero besedo na svoj račun. Dnevno poslušajo neutemeljene manipulativne napade s strani osrednjih medijev, levih opozicijskih strank in del predstavnikov civilne družbe.

Manjši del kulturnih delavcev z veliko medijsko podporo so že nekajkrat zakuhali incidente pred vhodom stavbe MK. V lanskoletnih poletnih mesecih sta gledališka igralca Primož Bezjak in Katarina Stegnar uprizorila protestniški striptiz. Duhovita akcija se jim je tudi zdela, ko so postavili šolske klopi z zapisanimi priimki zaposlenih na MK in so klopi prelili s krvjo. Večkrat je bila žrtev vandalizma tudi stanovanjska hiša sedanjega ministra za kulturo Vaska Simonitija. Tudi zunanjost stavbe na MK je bila večkrat prekrita z različnimi barvami. Spomnite se le groženj samozaposlenega v kulturi Zlatana Čordiča, ker mu je ena od uslužbenk na MK zavrnila njegovo podaljšanje statusa.

 

 

Zakaj policija, tožilstvo do sedaj ni še našlo nobenega krivca za večkratno uničevanje stavbe ministrstva za kulturo?
Čudno je predvsem to, da bi morale kamere že zdavnaj ujeti vse storilce. Enako kot pri prejšnjih akcijah se je tudi tokrat uničevalo zunanji del stavbe. Glede na sliko, kjer je na vsakem oknu narisan rumen kljukasti križ, so si morali snovalci akcije vzeti kar nekaj časa za svoje “umetniške” stvaritve.

O dogodku je bila v četrtek ponoči obveščena tudi policija. Policisti so opravili ogled kraja in nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari, v katerem je nastalo za približno 500 evrov škode. Kot so še sporočili s policije, storilec za zdaj še ni znan, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine