22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

(VIDEO) Neverjetno: zaradi projekta Stožice celo samomor, župan Janković pa arogantno, da je projekt uspešen?!

Projekt Stožice, tako imenovan osebni projekt ljubljanskega župana Zorana Jankovića, s tem pa tudi ljubljanske občine, ki se je projekta lotila v javno-zasebnem partnerstvu s podjetjem Grep, ki sta ga ustanovili podjetji Energoplan v večinski lasti Zlatka Srake in Gradis v večinski lasti Uroša Ogrina, torej obeh dobrih Jankovićevih prijateljev. Nič čudnega, da za megalomanski projekt nikoli ni bilo izvedenega javnega razpisa. Janković pa kljub propadu obeh gradbincev, številnih stečajev podizvajalcev in tragične zgodbe – samomora zagovarja prepričanje, da Stožice za Ljubljano predstavljajo izjemno uspešen projekt. Res neverjetno, da takšen človek brez sramu najavi kandidaturo za že kar četrti zaporedni mandat ljubljanskega župana.

 

Janković je na zaslišanju pred preiskovalno komisijo o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Sloveniji, ki jo je vodil poslanec opozicijske SDS dr. Anže Logar, kljub 35 milijonom evrov globoki bančni luknji od propadlega projekta Grep, ki je prešla na t. i. slabo banko, 17 milijonom evrov nepoplačanih računov podizvajalcem s strani Grepa ter 13 milijonom evrov neplačanih računov podizvajalcem s strani Energoplana in Gradisa skupine G zatrdil, da ne razume po kakšnem ključu ga Logar zaslišuje.

Izgovarjanje na politični cirkus in sprenevedanje
Janković je preiskovalno komisijo označil za politični cirkus in večkrat zaporedoma ponovil, da sam naj ne bi nosil odgovornosti za bančno luknjo, za to naj bi bila odgovornost na strani bank, ker te Grepu niso podelile potrebnih kreditov, s pomočjo katerih bi projekt pripeljali do konca. Na zaslišanju v spremstvu odvetnika je ta uporabil tudi stavek, ki je ljub sinu Juretu Jankoviću: “Odgovor je enak prejšnjemu”. Na trenutke je bil Janković med zaslišanjem vidno razburjen in aroganten. V nekem trenutku pa celo zagrozil, da bo odšel iz dvorane, in dejal, da je predsednik preiskovalne komisije tisti, ki bi se moral naučiti olike. “Ko mi boste našli primerljivo dvorano in stadion na svetu, za takšno ceno, se pa lahko pogovarjamo o tem,” je še zabrusil dr. Logarju.

Več si lahko preberete in video ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine