15.2 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

(VIDEO) Mobilno aplikacijo zVem si je naložilo že več kot 25 tisoč ljudi! Preprosto do izvidov, receptov in covid potrdila

Piše: Anita Gužvič (Nova24tv)

V petek je NIJZ na spletnih mestih Google Play in Apple App Store za pametne telefone izdal aplikacijo zVEM, ki združuje vse pomembne storitve eZdravja za paciente, hkrati pa omogoča tudi shranjevanje digitalnih covid potrdil v ločeni zbirki, ki je na voljo tudi brez aktivne povezave z internetom. Mobilno aplikacijo zVem je doslej preneslo več kot 25 tisoč ljudi.

Mobilna aplikacija zVem omogoča hiter in preprost dostop do izvidov, receptov in drugih dokumentov znotraj sistema eZdravje. Je zelo preprosta za uporabo. Po tem, ko aplikacijo prenesete, odprete aplikacijo in kliknete gumb “vstop v zvem”. Na spletni strani izberete “aktiviraj mobilno napravo” in kliknete gumb “aktivacija nove naprave”. Nato izberete gumb “prikaži QR kodo”, izberete gumb “nadaljujte z aktivacijo” in skenirate kodo. Na koncu še izberete gumb “aktiviraj” in nastavite osebno številko pin. Takrat ste vstopili v aplikacijo, kjer lahko pregledujete vaše eRecepte, eDokumente, EU digitalna covid potrdila in uporabite eNaročanje.

Za uporabo zbirke digitalnega covid potrdila (DCP): ne potrebujete povezave z internetom, prijava ni potrebna, zgolj skenirate QR kodo svojega potrdila DCP in ta se shrani v napravi.

 

Aplikacija vam omogoča naslednje storitve:
Pregledovanje zdravstvene dokumentacije (izvidi, pooblastila in druga dokumentacija)
Pregledovanje izdanih in uporabljenih eReceptov
Pregledovanje eNapotnic in eNaročil
Pregled čakalnih dob
Izdaja in shranjevanje digitalnih covid potrdil (DCP), ki se uporabljajo za potovanja znotraj EU in v nekaterih drugih državah

 

Za vstop na portal zVEM in polno uporabo aplikacije mora uporabnik imeti registriran račun zVEM in se prijaviti vanj s kvalificiranim digitalnim potrdilom ali pa prijavnega mehanizma smsPASS. Za uporabo zbirke DCP brez povezave z internetom pa prijava ni potrebna – uporabnik mora zgolj skenirati QR-kodo svojega potrdila DCP in to se bo shranilo v napravi. Na enem telefonu lahko shranimo potrdila za celotno družino.

Aplikacijo si lahko prenesete:
Google Play Store: na tej povezavi
Apple App Store: na tej povezavi

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine