12.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

[Video] Med ilegalnimi migranti zdaj tudi prenašalci COVID-19! Za smrti bo odgovorna levica!

Slovenska levica nasprotuje aktivaciji 37.a člena Zakona o obrambi, ki bi vojski podelil policijska pooblastila za namene varovanje slovenske državne meje. Bolj kot možnost še večjega števila okužb v državo, ki jih prinašajo ilegalni migranti, jih skrbi, kakor je zapisala  evropska poslanka Tanja Fajon, sprožanje “negotovosti in strahu”. S 3,6-milijonsko hordo ilegalnih migrantov na grško-turški meji, evroposlanka iz vrst SD vztraja, da “razmere z migranti zdaleč niso primerljive s tistimi leta 2015.” Res je, zdaj je veliko huje. Ne samo, da je množica ilegalnih migrantov, ki drejo proti Zahodu veliko večja, nekateri med njimi so teroristi, poleg tega pa nekateri tudi prenašajo COVID-19.

 

“Zelo spoštujem naše policiste in vojake, a tovrstni ukrepi v času, ko niso potrebni, le sprožajo negotovost in strah. Razmere z migranti zdaleč niso primerljive s tistimi leta 2015. 13 držav EU, 6 ustanovnih, je pozvalo, da morajo biti ukrepi tudi v času epidemije sorazmerni,” je na Twitterju zapisala evropska poslanka Tanja Fajon.

Fajonova se je odzvala na sporočilo Socialnih demokratov, ki so sporočili, da vladnega sklepa za aktivacijo 37.a člena Zakona o obrambi, ki bi Slovenski vojski za namen opravljanja nalog varovanja državne meje podelil policijska pooblastila, niso podprli. “Uveljavitev 37.a člena vidimo kot skrajni ukrep, toda danes so razmere daleč od tistega, kar smo spremljali leta 2015,” so zapisali v SD.

 
 

Po 37.a členu bi vojska za časovno obdobje največ treh mesecev dobila pooblastila da opozarja, napotuje, začasno omejuje gibanje oseb in sodeluje pri obvladovanju skupin in množic. Ta pooblastila lahko izvajajo zgolj pod pogoji, ki so predpisani za policiste. Namen pa je ravno tako jasen, saj je vlada Janeza Janše želela vojake zadolžiti za varovanje meje, kar bi razbremenilo policijo, ki bi lahko tako bolj pomagala pri izvajanju nalog v notranjosti države v času epidemije COVID-19.

Potreba po “sorazmernih” ukrepih
Argument o sorazmernosti in primerjave z ostalimi državami Evropske unije, na kar se sklicuje Fajonova ravno tako zelo hitro razvodenijo, ko vidimo, da tudi druge države EU že lep čas na ulice svojih mest pošiljajo vojsko. Velik del zahodnih držav EU to počne že več let zaradi aktivne grožnje islamističnega terorizma. Nekateri od teh teroristov, ki so v svojih napadih zakrivili smrt več sto ljudi so v EU prispeli ravno po balkanski migrantski poti, ki teče tudi čez Slovenijo. Nevarnost je še toliko večja, ker je balkanska pot glavna kopenska žila, po kateri se ilegalni migranti nezakonito približujejo našim mejam.

 

V Bruslju že dolgo srečujemo vojsko na ulicah. Ne na meji, na ulicah! Nihče tega ne čuti kot vojaško diktaturo, ampak kot ukrep za povečanje naše varnosti. Zavrnitev 37.a člena bi bila usodna napaka! Še posebej sedaj, ko v Avstriji in Nemčiji zaostrujejo pogoje za azil.

View image on Twitter

 
 

Te dni, islamski terorizem ni več edini razlog zakaj je vojska na ulicah. Lahko smo samo hvaležni, da nas je ta kuga zaobšla. Z epidemijo COVID-19 namreč nimamo te sreče. Velik del odgovornosti za nastalo stanje pa nosijo ravno nekdanji premier Marjan Šarec, njegov zdravstveni minister Aleš Šabeder in leglo nesposobnih kadrov na NIJZ, ki so dolgo časa vztrajali, da vsi, ki smo opozarjali, kaj čaka Slovenijo, pretiravamo in strašimo.

 

Samo eno vprašanje za @tfajon iz @strankaSD. Kaj porečete na prisotnost vojske v trgovinah (ne samo na ulicah) v Španiji, kjer so na oblasti vaši prijatelji komunisti (sebi sicer rečejo socialisti)? Je Španija tudi avtoritatna? Kaj o tem porečejo vaši pajdaši iz @strankalevica? https://twitter.com/torrents_d/status/1244986787107307523 …

 
 

O dvojnih merilih Fajonove ni potrebno izgubljati besed. Če madžarski premier Viktor Orban samo kihne, bo to v njenih očeh znak za diktaturo, če španski socialisti na ulice pošljejo vojsko, ki opravlja policijske naloge na španski ulicah, pa je to razumljivo. Fajonova je tovarišica dvojnih meril. En set pravil je za njene, drugi za karkoli diši na desno. Španija bi lahko jutri odprla koncentracijska taborišča, in dokler bi bili socialisti v državi na oblasti, bi Fajonova tvitala o potrebi po zagotavljanju vseh pravic za paznike. O kakršnikoli avtoritarnosti, Fajonova takrat ne bi izgubljala besed.

Za smrt bo odgovorna levica

Ob trenutni krizi lahko samo molimo, da se ne znajdemo v situaciji, ko bo treba na slovenske ulice zaradi silovitosti izbruha epidemije COVID-19 poslati pripadnike vojske. Kajti takrat bodo vse fantazme, strahovi in utvare o avtoritarnosti in diktaturi v Sloveniji, ki jih neguje Fajonova in ostali pripadniki slovenske levice, odveč. Bolezen bo zdesetkala prebivalstvo, vojska pa bo odnašala trupla in razkuževala ulice.

(VEČ TUKAJ.)

Zadnje novice

Sorodne vsebine