22.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

(VIDEO) Ljudje razočarani nad Golobom: Ponavljajo se eni in isti. Rekli pa so, da bodo novi obrazi

Piše: Nina Žoher (Nova24tv)

“Ponavljajo se eni in isti. Rekli pa so, da bodo novi obrazi,” je ena od mimoidočih na postojnskih ulicah povedala v luči napovedi sestave nove ministrske ekipe. Najverjetnejši novi mandatar Robert Golob je namreč napovedal, da bosta tudi predsednika strank SAB in LMŠ, Alenka Bratušek in Marjan Šarec, prevzela ministrska položaja navkljub temu, da se njunima strankama sploh ni uspelo prebiti v parlament.

Recite, da je to hec,” je eden prvih odzivov na družabnem omrežju Twitter, ko so Robert GolobTanja Fajon in Luka Mesec razkrili 15 izmed 19 ministrskih imen. Med prvaki izpadlih strank je Marjan Šarec dobil ministrstvo za obrambo, Alenka Bratušek pa ministrstvo za infrastrukturo. Prej so sicer govorili, da bo stroka v ospredju imenovanja na ministrska mesta.

“Ste zadovoljni s predlogi novih ministrov? Kako komentirate besede Goloba, da bo vodil drugačno politiko, nato pa je za ministra predlagal Bratuškovo in Šarca?” je mimoidoče povprašala novinarka Tatjana Filipič. “Mislim, da bo še slabše, kot je bilo prej,” je dejal prvi. Drugi pa: “Ne vem. Težko bo.”

Eden od vprašanih je spomnil, kako je bilo mogoče dve leti poslušati, da imamo “fašistično vlado”. “Kaj se pa sedaj dogaja!? Rdeči fašizem je to in nič drugega,” je bil kritičen. Prepričan je, da je situacija absurdna. “Sedaj je Slovenija padla toliko rangov dol in to samo zaradi takih volitev. To ljudje vidijo. Mislite, da tujina ne vidi, kaj mi govorimo, kakšni smo, kakšne vrednote ima Slovenija. Kaj bodo sedaj slavili? Tita in partijo ali kaj?”

V nadaljevanju se je dotaknil namere o postavitvi Bratuškove in Šarca na ministrski položaj. “Naj si izberejo kakšnega strokovnjaka,” je poudaril. Ne zdi se mu prav, da se v vlado daje nekoga, ki je izgubil. Po njegovem prepričanju so ljudje nasedli na predvolilne obljube. “Tako je tudi prav, da končno pridejo k pameti. Cerar je zmagal in je propadel, bila je Bratuškova in je propadla, enako velja za Šarca in spet Golob. Če ljudstvo to želi, naj ima tako vlado,” je zaključil.

Foto: Nova24TV

“Bo čas pokazal svoje,” je povedal eden od mimoidočih, drugi pa se je dotaknil volje ljudstva v celotni zadevi.  “Volja ljudstva, veste, kako je. Marsikateri faktor ni bil odvisen od ljudstva. Tudi zdaj ni. Upajmo, da bo boljše. “

“Ponavljajo se eni in isti. Rekli pa so, da bodo novi obrazi. Mislim, da Šarec in Bratuškova nista ravno novi obrazi,” je bila kritična mimoidoča in dodala, da vedno več ministrstev pomeni vedno več stroškov. “Ne zdi se mi prav, da sta ona dva ministra, ki niti nista prišla v parlament. Ne zdi se mi, da je to volja ljudi. Volja ljudi je bila kaj drugega,” je še dodala.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine