14.5 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

(VIDEO) »Korona bedaki« ne znajo ostati doma! Te idiote, ki pri polni zavesti ogrožajo življenja drugih, je treba zapreti v karanteno in vreči ključ proč! Pošljite nam njihove fotografije!

Zaradi nediscipline mnogih Slovencev, ki so se na sončno soboto množično odpravili na izlete na slovensko obalo, Bled, Cerkniško jezero in druge turistične točke, je mnogim županom iz teh občin prekipelo. Zato Janševo vlado pozivajo, da z novimi odloki in ukrepi zajezi turistične ambicije nekaterih neodgovornih. “Vidim, da dežujejo pozivi županov, naj jim pomagamo pri preprečevanju širjenja epidemije. Če župani na Obali prosijo, ljudje pa tega ne razumejo, potem bo pač treba sprejeti ukrepe,” je dejal Jelko Kacin v oddaji 24ur večer.

“Vlada je prekinila obravnavo prvega svežnja ukrepov in se odzvala na današnje kršitve odloka o prepovedi zbiranja in pozive županov k zaostritvi ukrepov. Epidemijo lahko premagamo le skupaj. MNZ Hojsu je naročila, da do jutri dopolni odlok, ga potrdi na dopisni seji in uveljavi!” je v imenu Vlade Republike Slovenije sporočil Jelko Kacin.

Kacin je enega izmed drastičnih ukrepov že napovedal: jutri bo morda treba zapreti avtocesto zaradi tistih, ki ne razumejo resnosti situacije. Zdravstveni strokovnjaki poudarjajo, da je edina rešitev krize nadzor epidemije virusa covid-19.

Zaradi lažjega delovanja zdravstvenega osebja ter vseh ostalih preobremenjenih delavcev je nujno potrebno, da se nahajamo doma in skrbimo za higieno. V primeru neupoštevanja navodil se bo v Sloveniji hitro zgodil italijanski scenarij.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine