11.2 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

[Video] Ko video črno na belem razgali sprenevedanje Luke Mesca, da njihov “mandatar” Jože P. Damijan ne nasprotuje skupni valuti evro!?

Poslanec Levice Luka Mesec je v ponedeljek, ko so poslanci vladi postavljali poslanska vprašanja, dokazal, da preprosto ne razume oziroma ne želi razumeti, da v primeru Woltovega raznašalca hrane ni šlo za globo na račun tega, ker je med  službenim časom malical burek, ampak zato, ker je kršil odlok o obveznem nošenju zaščitne maske na prostem. Daleč od tega, da je tukaj šlo za edino sprenevedanje Mesca, ta se je namreč zlagal tudi okrog tega, da tako imenovani rešitelj opozicije Jože P. Damijan ne nasprotuje skupni valuti evro, čeprav je popolnoma jasno, da zanj skupna valuta predstavlja največjo napako Evropske unije.

 

Kljub temu, da je že tekom vikenda postalo jasno, da je bil raznašalec hrane oglobljen, ker si ni želel nadeti maske medtem, ko je sedel na stopnicah Frančiškanske cerkve, sredi centra Ljubljane, si Luka Mesec ni mogel pomagati, da ne bi prilil olja na ogenj, češ kako naj bi šlo za tragično zgodbo, čeprav je jasno, da odlok o obveznem nošenju mask v zaprtih prostorih, kot tudi na prostem, velja za vse državljane – poudarek je za vse. Od kod Mescu informacija, da naj bi malical burek, prav tako ni jasno, saj na fotografiji, ki je zaokrožila po spletu, ni sledu o prehranjevanju dotičnega.

Ker je policija črno na belem sporočila, da gre okrog “tragične” zgodbe z dostavljavcem hrane, ki jo prodaja opozicija, v resnici za kršenje odloka o obveznem nošenju mask, ne čudi, da je predsednik vlade Janez Janša v poduk Mescu poudaril, da je sodeč po sliki več kot jasno, da omenjeni maske nima ter pojasnil, da so bili ukrepi za zajezitev virusa sprejeti zato, da se omeji število stikov, s tem pa tudi širjenje virusa. In da ni težava, ko to naredi ena oseba. Je pa težava, ko jih to naredi več. Janša je povedal, da tudi njegov najmlajši sin, ki hodi v drugi razred osnovne šole razume, da se je treba držati ukrepov in Mesca opomnil, da delajo heroja iz nekoga, ki je kršil odlok, ki varuje javno zdravje. “Izpostavljanje tega, bi rekel, laganje o očitnih dejstvih, samo prispeva k temu, da bo to posnemalo še več ljudi,” je Janša zatrdil kritično in ob tem dodal, da vlada nima prav nič z inšpekcijo in s policijo, ker oni opravljajo svoje delo.

Mesec postavljen na laž
Ko je Mesec Janšo povprašal, če namerava zaradi po njegovi oceni slabega spopadanja z epidemijo prevzeti odgovornost, mu je Janša odgovoril: “Pravite, da imate 46 glasov. Pravite tudi, da imate mandatarja, ki je predlagal, da naj Slovenija izstopi iz evra. Imenujte ga, prevzemite krmilo, izstopite iz evra, iz Evropske unije v skladu z njegovim programom, pa bomo videli, kako se bo končalo na naslednjih volitvah,” je izpostavil in dodal, da naj vlade ne pozivajo k odstopu, če jih lahko zamenjajo. Mesec je na to odvrnil, da naj bi trditev, da želi Jože P. Damijan izstopiti iz evra in EU, predstavljala laž. Ta trditev Mesca seveda ne drži niti približno. To pa dokazuje tudi priložen video.

Izbranec in odrešenik tranzicijske levice ekonomist Damijan, ki je povrhu vsega še redni profesor na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, je v preteklosti poudaril prepričanje, da je evro mrtev. Po njegovo skupna valuta celo predstavlja največjo napako Evropske unije. Tukaj pa se ni ustavil. Damijan je namreč navedel tudi: “Evro območje mora razpasti brez posledic.”  Šel pa celo tako daleč, da je dal vedeti, da evro predstavlja fašizem. “Evro je fašističen v prisili/ potrebi po njegovi implementaciji. Evro predstavlja originalni greh vseh problemov Evropske unije,” je poudaril.

Sodeč po izjavah, ki jih je Damijan v preteklosti dajal ne čudi, da ga je pod drobnogled vzel celo ameriški Bloomberg potem, ko je ta pričel navajati, kako naj bi bila skupna valuta evro slaba za države članice Evropske unije. Vso krivdo za finančno krizo v letu 2008 je ta namreč našel v evru, pri tem pa namerno izpustil, da smo bili v Sloveniji žrtev državnih bank v rokah levega omrežja, ki so kar na lepe oči izbrancem podelili več milijard evrov davkoplačevalskega denarja slovenskih državljanov. Tedaj je Bloomberg problematiziral tudi kandidaturo na funkcijo za guvernerja Banke Slovenije v smislu, da se očitno kot kandidat lahko prijavi kdorkoli.

Pro EU obraz v Bruslju, v Stožicah pa je EU banda lopovov
Ker je očitno, da se je Mesec zlagal ne čudi, da je premier Janša na Twitterju poleg priloženega videa, ki razgalja vso resnico, zapisal, da je laž, da mandatar tranzicijske levice ni nasprotnik skupne EU valute. Po besedah Janše gre za jasen dokaz o protievropski naravnanosti tranzicijske levice v Sloveniji. “Pro EU obraz v Bruslju, v Stožicah pa je EU banda lopovov,” je bil jasen in se s tem navezal na dogajanje v Stožicah leta 2013, ko je slovenska levica priredila koncert s komunističnim repertoarjem, na katerem je bilo mogoče zaslediti slovensko politično vodstvo (Alenko Bratušek, Danilo Türka, Milana Kučana, Zorana Jankovića, Boruta Pahorja, Anjo Kopač Mrak itd.), ki je z zanosom prepevalo ob zvokih komunistične himne Internacionale, slišati pa je bilo tudi naslavljanje s tovariši in tovarišicami.

Nina Žoher

Zadnje novice

Sorodne vsebine