16.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

(VIDEO) Ko celo režimski pisun Borut Mekina posredno prizna vlogo mame poslanke LMŠ Jerce Korče v škandalozni aferi pranja iranskega denarja!

“V Sloveniji smo imeli gospo, ki je bila zaposlena pri banki NLB in odgovorna za odločanje o teh vprašanjih,” je režimski novinar Borut Mekina decembra 2017 pred komisijskim odborom evropskega parlamenta PANA priznal, da je eno ključnih vlog na NLB odigrala prav mama Jerce Korče, Alenka Korče.

 

Poslanka LMŠ Jerca Korče se je po torkovi seji Knovs spustila v pravo medijsko vojno in začela javnosti razlagati stvari, ki se ne seji niso nikoli zgodile. Tako se je Jerca Korče zlagala, da naj bi predsednik SDS Janez Janša na seji Knovsa grozil kar s “padanjem glav”, kar bo obelodanil tudi magnetogram ob odpravi tajnosti seje in javni objavi.

Toda Korčetova se ni ustavila in je želela demantirati tudi vlogo njene mame, Alenke Korče, direktorice NLB za plačilni promet s tujino, ki je opravljala ključne transakcije v aferi Irangate, kjer je t.i. iranski državljan Iraj Farrokhzadeh opral milijardo dolarjev iz iranske banke Export development bank, katera se je znašla na črni listi tako Združenih držav Amerike kot v Evropski Uniji.

Njeno vlogo je močno obremenil Borut Mekina, ki je pred osrednjim evropskim parlamentarnim odborom PANA obremenil Alenko Korče: “V Sloveniji smo imeli gospo, ki je bila zaposlena pri banki NLB in odgovorna za odločanje o teh vprašanjih.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Objavljamo POPRAVEK:

V članku z naslovom “(VIDEO) Ko celo režimski pisun Borut Mekina posredno prizna vlogo mame poslanke LMŠ Jerce Korče v škandalozni aferi pranja iranskega denarja!”, ki je bil dne 17. oktobra letos objavljen na spletni strani Demokracija, so bili objavljeni napačni in neresnični podatki o delovanju NLB d.d. in o njenih zaposlenih.

Alenka Korče ni nikoli opravljala transakcij, ki bi lahko bile kakorkoli povezane z očitki pranja denarja. Ves čas zaposlitve na NLB d.d. dela strokovno, skrbno in v skladu s predpisi, v relevantnem obdobju pa je izvedla tudi vse predpisane postopke obveščanja znotraj banke. Prav tako glede v članku zatrjevanih kršitev pri njenem delu niso bile ugotovljene kršitve v nadzornih postopkih.

NLB d.d. ne pere denarja niti pri tem ne sodeluje. NLB d.d. posluje skladno z določili Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma ter skladno v zvezi s tem izdelanimi smernicami Banke Slovenije in ima dobro delujoč in sodoben sistem notranjih kontrol na področju preprečevanja pranja denarja. Z njegovo pomočjo se zagotavlja uporaba navedenih predpisov v vsakodnevni praksi, kar je posledica vzpostavljene infrastrukture, katere del so tako organizacijske kot funkcionalne in informacijske rešitve, predvsem pa zaposleni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine