6.4 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

(VIDEO) Jelko Kacin in Milan Krek o propagandi influencerjev proti maskam: “Potrebujemo več empatije in pozitivne energije, manj egotripa!”

V torkovem Odkritem z Igorjem Pirkovičem na RTV sta gostovala Jelko Kacin, uradni govorec vlade in Dr. Milan Krek, direktor NIJZ. Odkrito so spregovorili predvsem o negativnem vplivu t.i. influencerjev na spopadanje s še vedno trajajočo grožnjo covida-19.

 

Dotaknili so se številnih tem, od tega, kaj je funkcija NIJZ, kaj je funkcija vlade, do tega, kakšno škodo s svojim pomanjkanjem empatije in znanja počnejo t.i. “influencerji”.

Jelko Kacin je povedal, da ljudje pogosto napačno razumemo funkcijo NIJZ – ja in Dr. Milana Kreka. Dejal je, da NIJZ nima funkcije izvršilen oblasti, da oni le priporočajo ukrepe in da je Kreka potrebno, ko ne odgovarja neposredno na vprašanja, razumeti v tem kontekstu: da v bistvu trdi, da nima funkcije ministra. Izpostavil je, da je to, da je nekdo tako brezbrižno pripravljen škodovati svojim sodržavljanom, znak pomanjkanja empatije do najbolj ogroženih in kot se je izrazil, znamenje “egotripa”.

Covid-19 povzroča cel kup zdravstvenih težav, ki jih influencerji zanemarjajo
Krek je opozoril, da “influenserji” in nasploh vsi skeptiki do ukrepov, ki o Covidu 19 govorijo kot o “kašlju” ali “gripici”, v svoji argumentaciji zanemarjajo, da se o virusu od samega začetka ni vedelo skoraj nič, zdaj pa o njem pridobivamo vse več informacij. Zdaj se že ve, da ne gre le za obolenje, ki škoduje dihanju, ki je le en aspekt učinkov delovanja omenjenega virusa, ki res veliko manj ali veliko manj vidno prizadene mlajše, ampak da gre za obolenje, ki ima več aspektov: povzroča strdke, škodi ledvicam, jetrom, na koncu tudi možganom.

Gosta sta se dotaknila tudi vedenja poslanca Janija Möderndorferja, ki v DZ ni nosil maske in je z gnusom zavrnil masko, ko mu jo je kolega iz SDS – a prinesel. Krek je izrazil prepričanje, da bo poslanec gotovo kaznovan, tudi ali še zlasti zaradi tega, ker bi kot del izvršilne oblasti moral dajati zgled. Je pa Kacin pojasnil, da mediji, ki so pogosto kritični do domnevne nekonsistentnosti poslancev in politikov nasploh, svoje fotografije, ki naj bi to dokazovale, jemljejo iz konteksta (ne kot v primeru Möderndorferja). Ko se pogleda celotne posnetke, se potem večinoma izkaže, da politiki večinoma nosijo maske in da jih snamejo le, ko govorijo ali kaj podobnega.

Videposnetek celotnega pogovora med Jelkom Kacinom, Dr. Milanom Krekom in Igorjem Pirkovičem si lahko ogledate tukaj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine