17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

(VIDEO) Janez Škrabec sedaj celo priznal, da ima Milan Kučan nanj velik vpliv!

Še ptički na veji čivkajo, da Slovenijo vse od osamosvojitve dalje iz ozadja vodijo stare sile. Zadnji predsednik Komunistične partije Slovenije Milan Kučan se je kot dolgoletni predsednik države skupaj z izbranci iz vrst Foruma 21 zasidral v ozadju, od koder vleče niti, zato ne čudi, da ga slovenska javnost dobro pozna kot strica iz ozadja. 77-letnemu Kučanu očitno tudi starost ne prihaja do živega, zato ne čudi, da se ga tesno drži prijatelj Janez Škrabec, ki ima zelo dobre poslovne in politične zveze z Rusijo, poleg tega pa je imel posledično velik vpliv na usmeritev slovenske zunanje politike v času Karla Erjavca. 

 

Potem ko se je Kučan na Škrabčevi domačiji pojavil kot gost, je Škrabec priznal, da ima Kučan nanj velik vpliv, ker je po njegovo zelo “moder” človek, ker naj bi znal “pravi čas na pravi način nekaj povedati, nevsiljivo, je velik diplomat, je dobronameren”. Priznal je, da je za redko katerega politika prepričan, da tako dobro kot Kučan zastopa družbeni interes in ne privatni interes. “Takemu človeku zaupaš in ima bistveno boljši vpliv kot marsikateri drugi. Ne bom rekel, da se vedno z njim strinjam in tega on tudi ne pričakuje od mene, da se bom z njim strinjal. Ta demokratični pristop ohranjam.”

Kučan prepričan, da se ga kot strica iz ozadja označuje v opravičilo tistih nesposobnih
Ob tem je potrebno omeniti, da je Kučan prepričan, da se ga kot strica iz ozadja označuje v opravičilo tistih nesposobnih, ki s tem prikrivajo svoje napake in nesposobnost. V času predsedniške tekme med Danilom Türkom in Borutom Pahorjem je Kučan priznal, da podpira dotedanjega predsednika Türka. “Podprl bom dosedanjega predsednika Danila Turka, ker mislim, da je bil dober predsednik, skrbel je za ugled Slovenije, za ustavnost in zakonitost in za etiko v tej državi,” je obrazložil, ob tem pa priznal, da je Pahorju v času, ko je bil ta premier, tudi svetoval, če je potreboval mnenje, ali pa mu sam podal mnenje, ko je menil, da je to potrebno, pri tem pa naj ne bi pričakoval, da ga bo absolutno poslušal.

Dejstvo pa je, da ko v Sloveniji govorimo o lobijih, vplivnih omrežjih in njihovem poslovanju, ne moremo mimo Janeza Škrabca. Škrabec, ki zase pravi, da je marksist in hkrati kristjan, ki verjame v Boga, je bil ob ustanovitvi Foruma 21 med njegovimi ustanovnimi člani. Potem ko je bil lani razglašen za menedžerja leta 2017, je kot prvi mož inženiring podjetja Riko dejal, da v svojem podjetju ne postavlja kvantitativnih ciljev, na eni izmed novinarskih konferenc pa je izpostavil, da če se ljudje trudijo, tudi rezultati nikakor ne morejo izostati.

Kučanov dober prijatelj s prikazovanjem sebe kot neke vrste filantropa in mecena kulture, znanosti in športa skrbno skrbi za poliranje svojega ugleda v javnosti. Podobno kot preostali člani Foruma 21, ki so praktično nedotakljivi pri doseganju svojih ciljev. Če jim ne uspe plan A, pa koordinirajo plan B oziroma C, dokler ni tako, kot je “treba”. Dokler si njihov, je življenje, kot bi se cedila med in mleko, ko pa se jim zoperstaviš, posledice ne uidejo.

Video si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine