6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

[Video] Franc Kangler: “Je to multikultura, če nekdo pride v Evropo in ti želi prerezati vrat? Evropo, ki diha na temeljih krščanstva, je treba zavarovati!”

S Francem Kanglerjem, kandidatom za evropskega poslanca na skupni listi SDS+SLS, smo v majski Polemiki spregovorili o najbolj izpostavljenih temah in pomenu povezovanja demokratičnih strank na letošnjih evropskih volitvah za našo varno prihodnost. O vprašanju ilegalnih migracij Kangler meni, da je to točka razhoda evropske politike in da se bo v prihodnje potrebno uskladiti in zavarovati Evropo. “Je to multikultura, če nekdo pride v Evropo in ti želi prerezati vrat? Dajte se vi, gospod novinar, sprehoditi ilegalno čez mejo, pa bomo videli, kako vas bo obravnavala policija,” pravi Franc Kangler.

Slovenija zaradi nesposobne vlade ob varnostnih problemih tudi gospodarsko nazaduje, saj trenutno zelo slabo izkorišča priložnost subvencij in gospodarske pomoči Evrope. Našim ljudem je treba zagotoviti razvoj, kakršnega si Slovenke in Slovenci zaslužimo v mejah svoje domovine in tudi v Evropi, opiše svoje izkušnje s pridobivanjem evropskih sredstev za investicije v kmetijstvo in turizem Franc Kangler.

“Celo tedanji ameriški ambasador je zapisal: Maribor ima končno župana, ki kaj naredi za mesto,” pove Franc Kangler, ki je ponosen, da je v času prve Janševe vlade takratno mestno vodstvo znalo izkoristiti razvojno perspektivo in evropska sredstva. “Danes pa veleposlanik Genorio opozarja vlado, naj končno kaj stori, da evropska sredstva pridejo do naših ljudi,” pravi Franc Kangler.

Evropske volitve so pomembne zaradi Slovenije
Slovenski narod je po prelomu s totalitarno socialistično Jugoslavijo s priključitvijo Evropski zvezi potrdil svojo geografsko in kulturno pripadnost Evropi. Prevzeli smo evropsko valuto evro, postali članica največjega obrambnega sistema Nato, še vedno smo prejemniki sredstev iz evropskega proračuna. Kljub težavam doma in v Evropi živimo v dobrem mednarodnem okolju, zato je treba storiti vse, kar je v naši moči, da poskrbimo za dostojne pokojnine za naše upokojence in ustvarimo priložnost za mlade, da bomo evropsko kulturo in dediščino ohranili tudi našim otrokom in vnukom, meni Franc Kangler.

Franc Kangler je v tokratni Polemiki spregovoril o dosedanji politični poti, izkušnjah s pridobivanjem evropskih sredstev, s katerimi je kot župan obnovil Ljudski vrt in zgradil Lutkovno gledališče ter uredil ulice in več drugih projektov. V njegovih očeh so evropske volitve izrednega pomena, ne zgolj zaradi Evropske unije, ampak tudi zaradi slovenske politike, ki ji zaupa vse manj ljudi. Vabljeni k ogledu celotne oddaje na povezavi.

Video https://www.youtube.com/watch?time_continue=1374&v=jcvaHdqH678

Franci Donko

Zadnje novice

Sorodne vsebine