-3.1 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

(VIDEO) Evroposlanka Ljudmila Novak je najmočnejši ambasador levice v Evropskem parlamentu

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si) 

Nova24TV je pridobila posnetek iz Evropskega parlamenta, kjer je poslanka Ljudmila Novak nanizala kup nesmislov in zopet napadla vlado Janeza Janše. S tem pa se je pridružila Blažu Zgagi, Tanji Fajon, Ireni Jovevi in ostalim, ki so v tujino izvažali neresnice. 

Roberta Goloba je po mnenju Ljudmile Novak naredila Janševa vlada, ker je odstavljala razne direktorje, ker je delala čistko na RTV, čistko na STA. In nato dodala, da ji je žal, da je NSi žrtev tega delovanja. Novakova je po novem izvoznica laži v tujino, med katere spadajo Blaž Zgaga in podobni, saj ob tem ni navedla, da se na RTV ne izvajajo nobene čistke, temveč dolgoletne sile mobingirajo in ustrahujejo peščico, ki se bori za bolj uravnotežen program, Golob ni bil odstavljen in zamenjan, temveč mu je na Gen-I potekel mandat. Enako je bilo z vsemi ostalimi direktorji, medtem ko je nekdanji direktor Bojan Veselinović STA grobo izkoriščal Slovensko tiskovno agencijo za umazane politične igre in grobo kršil veljavne predpise. Ob poteku mandata ga je zamenjal nov direktor, s katerim so težave, o katerih govori Novakova, čudežno izginile.

 

Nekdanja predsednica stranke NSi in evropska poslanka Ljudmila Novak je bila največja promotorka levice, tudi sama je pripomogla k zmagi Goloba na volitvah, zaradi česar je njena žrtev prav stranka NSi. “Meni je žal, da je tudi moja stranka žrtev takšnega delovanja,” pa je govorila v Evropskem parlamentu. Njeno delovanje moramo razumeti v luči potegovanja za predsednico države, kjer mora biti, če želi ostati v objektivih levih medijev, pač napadalna do Janše.

Novakova je krt levice
Novakova se je v Janšo pričela zapenjati že v času, ko je bila na vrhu stranke NSI. S svojimi potezami je stranko usmerjala v levo, pri tem pa pozabila na volilno telo stranke, ki jo je vodila. V času, ko je bilo jasno, da Marjan Šarec ne bo več vodil vlade, stranke SDS, NSI, DeSUS in SMC pa so razmišljale o morebitnem oblikovanju nove desnosredinske vlade, Novakova ni zamudila priložnosti, da ne bi udrihala čez Janšo. “Če kdo s svojimi destruktivnimi ravnanji in neprimernimi tviti škoduje desnici, potem je to prav večni predsednik SDS,” je namreč dejala.  S tem je več kot očitno želela škoditi povezovanju slovenske desnice.

V Evropskem parlamentu se je kot poslanka pričela zavzemati za izključitev madžarske stranke FIDESZ iz Evropske ljudske stranke, podprla pa je tudi resolucijo, ki obsoja Madžarsko in Poljsko na račun “nespoštovanja” človekovih pravic. Čeprav je dolga leta predstavljala prvi obraz krščanske demokracije, s svojim delovanjem ni odločno nastopila proti širjenju LGBT ideologije v šolah. “Janša me ves čas dela za levičarko, jaz trdim, da sem krščanska demokratka,” sicer trdi zase.

Namesto da bi se nekoliko zadržala glede neprimernih komentarjev v času, ko je stranka NSi predstavljala del koalicije, je ta kot gostja med drugim nastopila v oddaji Studio City, kjer je kritizirala Janšo, s tem pa seveda vrgla temno senco na NSi. Janšo je obtožila za situacijo okrog STA, kriv pa naj bi bil tudi za dolgotrajni zaplet glede izvolitve evropskih delegiranih tožilcev. Priznala je, da je bila sama skeptična glede vstopa NSi v vlado. “O tem imam svoje mnenje,” je bila jasna in ob tem vendarle dodala, da je Janševa vlada naredila marsikaj dobrega. “Predsedovala je zelo dobro. Žal pa je za nekatere negativne dramske vložke poskrbel predsednik vlade, kar je metalo slabo luč na predsedovanje Slovenije,” je še dodala.

S tem, ko je tranzicijska levica s pomočjo poslušnih medijev Novakovo vztrajno predstavljala kot eno najbolj priljubljenih političark, so jo s pridom uporabljali takrat, ko se je stranka NSi malo povzpela na lestvicah javnega mnenja. Da je temu tako in da je šlo v resnici ves čas le za umetno napihovanje priljubljenosti Novakove, ki je bila celo višja kot priljubljenost predsednika republike Boruta Pahorja, dokazujejo podatki, da sta Marta Kos in Nataša Pirc Musar tisti, ki ju trenutno prikazujejo kot najbolj možni kandidatki za Pahorjevo naslednico. 

Stranka NSi je na račun politike povezovanja dosegla osem poslanskih mandatov, kar je en več kot pred štirimi leti. Kot kaže, obračunavanje z Janšo, ki je predstavljal modus operandi Novakove, le ni tako zaželeno med volivci stranke NSi, kot si je morda ta mislila in si še misli. Kot kažejo nedavne izjave Novakove v Bruslju, pa si očitno ta prizadeva, da bi stranka NSi stopila nazaj na pot, po kateri je sama vodila stranko. Vsakomur z nekaj kmečke logike je jasno, da volivec stranke NSi ni ravno navdušen nad zmago Goloba in vsebino koalicijske pogodbe, ki je močno zaznamovana s pogledi stranke Levica. Si mar želi, da priljubljenost stranke zopet upade? Vsekakor ne zna zamuditi priložnosti, da bi ostala tiho.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine