2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

[Video] Če imamo vlado, ki jo vodi Janez Janša, se jo lahko napada in pljuva v javnosti in tujini in se ta ne sme odzvati. Ko pa je na oblasti leva vlada, se je ne sme kritizirati!?

V državnem zboru je potekal srdit boj. Tvit predsednika vlade Janeza Janše, kjer ta poziva javno RTV, da naj nehajo lagati in da jih je tam očitno preveč ter da so predobro plačani, naj bi namreč grobo posegel v novinarsko svobodo. Večina novinarjev javne RTV je globoko prizadetih in so še danes v šoku. Kompletna opozicija je sklicala izredno sejo dveh odborov Državnega zbora.

 

Uvodoma je voditelj oddaje Kdo vam laže v času epidemije Boris Tomašič predvajal del predstavitve uvodne tematike poslanca SD Matjaža Nemca, ki je dejal: “Poslanska skupina LMŠ, Levica, SAB in Socialni demokrati smo v Državni Zbor RS vložili zahtevo za sklic nujne seje Odborov za zunanje zadeve in kulturo. Zaradi neprimerne in nedopustne depeše, ki jo je v odziv na opozorila komisarke Sveta Evrope za človekove pravice Svetu ministrov te ugledne institucije v imenu slovanske vlade poslalo Ministrstvo za zunanje zadeve.” Po besedah Tomašiča se je njegovemu najljubšemu poslancu in intelektualcu rahlo zapletalo. “Ni se še ogrel. Gre za resno tematiko. Torej za depešo, ki naj bi jo poslala slovenska vlada na Svet Evrope,” je dal vedeti.

Ob tem je Tomašič dal vedeti, da v resnici le ni bilo ravno tako, kot je dejal Nemec. Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je vse skupaj demantiral in poslancem razložil razliko med depešo in dopisom. Povedal jim je, da do tega sploh ni prišlo. “Ampak seveda v teh kriznih časih, ko se borimo z novim koronavirusom, ko ljudje umirajo, je res zelo pomembno, da se pogovarjamo o tvitu,” je kritično pripomnil Tomašič in dal vedeti, da je Logar najprej poslance podučil, kaj depeša sploh je. Depeša namreč ni dokument brez glave, brez navedbe komu je namenjena.

VEČ TUKAJ. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine