18.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 4 julija, 2022

Vici se pišejo sami: samooklicani žvižgač Ivan Gale na čelo stranke Naša prihodnost, podpredsednica pa “šamanka” Violeta Bulc

Piše: C. R. 

Stranka Naša prihodnost je danes na kongresu za novega predsednika imenovala nekdanjega uslužbenca zavoda za blagovne rezerve in žvižgača Ivana Galeta, podpredsednica pa je postala nekdanja evropska komisarka Violeta Bulc. Stranka, ki bo v prihodnjih dneh predstavila kandidatno listo, bo svoj program predstavila na aprilskem kongresu, poroča STA. 

Kot so sporočili iz stranke, ki je kongres danes izvedla v elektronski obliki, je Gale v zadnjih mesecih opravil številna srečanja z različnimi gibanji in strankami, saj se je želel skupaj s svojo ekipo podpornikov pridružiti eni od strank z namenom, da skupaj nastopijo na prihajajočih volitvah. Prednost je dal novim in nastajajočim strankam, saj je prepričan, da je za vzpostavitev drugačne, vključujoče in v prihodnost usmerjene politike potreben prihod novih, neobremenjenih imen in svežih idej v DZ.

Danes je Gale poudaril, da je “na koncu pretehtala odločitev, da je za uveljavitev naših vrednot samostojna pot najboljša”.

K snovanju svojega programa je stranka povabila strokovnjake z različnih področij, so navedli. Pripravljen je osnutek predloga programa, ki pa se bo do aprilskega kongresa še dopolnjeval. Stranka se bo sicer, kot pravijo, zavzemala za boj proti korupciji, neodvisnost medijev, reorganizacijo zdravstva, strokovno kadrovanje namesto političnega, socialno in pravno državo ter samooskrbo na vseh področjih.

Gale je bil že leta 2020, nekaj mesecev po začetku epidemije covid19, velik “hit” zaradi nastopa v oddaji Tarča, vendar mu ni uspelo kompromitirati ministra Zdravka Počivalška, saj je bilo jasno, da je Janševa vlada od Šarčeve prevzela prazna skladišča in da je bila nabava zaščitne opreme zelo nujna. Kasneje so MSM mediji namigovali, da bo Gale morda nov obraz na slovenski politični sceni, izkazalo pa se je, da s tem ne bo nič.

Sorodne vsebine