4.8 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Veste, kako se lotiti nakupa klimatske naprave?

Z odločitvijo za nakup hišne klimatske naprave se vaše raziskovanje v resnici šele dobro začne. Pa veste, na kaj vse pomisliti preden se lotite nakupa klimatske naprave?

Klimatizacija bivalnih prostorov danes ni več luksuz, pač pa vse bolj nuja, saj poletne temperature zaradi globalnega segrevanja ozračja iz leta v leto naraščajo. Katero klimo boste izbrali, je odvisno predvsem od vaših želja in potreb, pred samim nakupom pa je dobro razmisliti o nekaj ključnih točkah nakupa, naštetih spodaj.

Cena nakupa je investicija na dolgi rok

Kot pri veliko stvareh, tudi pri izbiri klimatske naprave še kako drži pregovor: »Malo denarja, malo muzike!« Žal boste za razmeroma nizko ceno dobili le manj učinkovite klimatske naprave, ki bodo porabile več energije za svoje delovanje, vse skupaj pa se lahko pozna na vaši položnici.

Takšen nakup je lahko še posebej nespameten, saj so vrhunske klimatske naprave danes na voljo že po zelo dostopnih cenah. Odlikuje jih še sodobna tehnologija, ki uporabniku omogoča enostavno upravljanje in vzdrževanje, kar je na dolgi rok mnogo prijaznejše denarnici.

Moč klimatske naprave je odvisna od več faktorjev

Ko gre za moč klime najprej pretehtajte velikost prostora, ki ga želite klimatizirati. Bistveno vlogo igra tudi to, kakšna je izolacija prostora, ki ga želite klimatizirati, oziroma če ima prostor veliko zunanjih sten. Močnejša klimatska naprava pa pride v poštev tudi, če so v prostoru naprave, ki oddajajo toploto – da, tudi računalnik šteje.

Za nasvet ob nakupu klime je tako najbolje povprašati strokovnjaka. Na pomoč vam lahko priskočijo v Energetskem centru Petrol v ljubljanskem BTC, kjer vam bodo glede na prostorske zahteve znali priporočiti ustrezno moč klimatske naprave, glede na vaše želje in potrebe pa pravi izdelek.

Izbirajte med nakupom z montažo ali brez

Ob nakupu klimatske naprave si morate kaj kmalu postaviti še eno vprašanje: se boste montaže klime lotili sami ali jo boste zaupali drugim?

Če želite biti sam svoj mojster, pobrskajte med naborom klimatskih naprav na spletu. Dobra izbira je Petrolova spletna trgovina eShop. Če bi, po drugi strani, namestitev raje prepustili strokovnjakom, bo za vas bolj primeren nakup klime v paketu z montažo. Pobrskajte po Petrolovi spletni strani, kjer ponudba poleg vrhunskih klimatskih naprav priznanih proizvajalcev – Mitsubishi, Daikin, LG in Vox –  vključuje še osnovno montažo klimatske naprave, skupaj z zagonom vaše nove naprave in svetovanjem o njeni uporabi in delovanju.

Poiščite ugodnega dobavitelja elektrike

Ob nakupu klime je pametno razmisliti še o ponudniku električne energije, ki vam bo z ugodnimi cenami pomagal do še nižjega računa za energijo.

Dobra izbira je Petrol, kjer vam ob nakupu klimatske naprave in preklopu na Petrol Elektriko ponujajo še eno leto dobave električne energije po ugodnejši, akcijski ceni. Po izteku akcijske ponudbe pa lahko člani Petrol kluba svoj račun elektrike znižate z unovčenjem zbranih Zlatih točk. Te prejmete ob vsakem nakupu na Petrolu – tudi pri točenju goriva in plačilih računov Petrol Elektrike!

 

PROMOCIJSKI ČLANEK

Zadnje novice

Sorodne vsebine