4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Verniki lahko svete maše spremljamo preko spleta, radia in televizije

Slovenski škofje so v sklopu ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa od danes odpovedali vse svete maše, zato je te sedaj mogoče od doma spremljati preko televizije, radia in spleta. Verniki lahko svete maše spremljamo na Radiu Ognjišče, TV Exodus, Novi24tv.si, Radiu ARS, na Televiziji Slovenija in spletnih straneh nekaterih župnij.

 

Svete maše s televizijskim prenosom bodo na voljo na TV Exodus med tednom vsak dan na ogled ob 6., 12., 18. uri in ob polnoči, ob nedeljah pa poleg teh terminov tudi ob 8.30 in 15.30. Televizijo Exodus je mogoče spremljati tudi prek spleta.

Nova24tv.si bo sveto mašo papeža Frančiška prenašala med tednom, vsako jutro ob 7. uri, drugi program Televizije Slovenija pa ob nedeljah ob 10. uri, vsako prvo nedeljo v mesecu pa ob 10. uri na prvem programu Televizije Slovenije.

Na valovih Radia Ognjišče bo sveto mašo mogoče poslušati vsak dan ob 19. uri in ob nedeljah ob 10. uri. V nedeljo ob 10. uri bo sveto mašo prenašal tudi Radio ARS.

Na spletnih straneh bo prenos svetih maš iz župnijske cerkve Marije Božje Matere v Kosezah med tednom na voljo ob 7. uri in 18.30, ob nedeljah pa ob 8. uri in 10. uri. Prenos je prav tako omogočila župnija Kapucini Ljubljana – Štepanja vas. Ob delavnikih bodo maše prenašali ob 8. in 19. uri, ob nedeljah pa ob 6.30, 8. uri, 9.15, 10.30 in 19. uri. Tudi kapucini iz Škofje Loke bodo prenos svetih maš od ponedeljka do petka omogočili ob 8. uri, ob nedeljah pa ob 8., 11. in 18. uri. Vsakodnevno ob 9. in 19. uri bo prenos svete maše tudi iz bazilike Matere Usmiljenja v Mariboru.

Na spletni strani Katoliške cerkve bodo seznam ponujenih prenosov svetih maš v prihodnje še posodabljali.

Zadnje novice

Sorodne vsebine