7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Veleposlaništvo Venezuele v Ljubljani potiho zaprlo svoja vrata; kje se bodo izobraževali neokomunisti Mesec, Kordiš, Trček, Tomićeva…?

Seznanjeni smo bili s podatkom, da v Sloveniji ni več venezuelskega veleposlaništva. Tega naj bi aprila letos čisto potiho zaprli, pristojnosti pa prenesli nazaj na ambasado na Dunaju.

 

Na Facebook strani sicer piše, da se Veleposlaništvo Venezuele še vedno nahaja Ljubljani, je pa res, da je zadnja objava prispevka bila aprila (https://m.facebook.com/Embajada-de-la-Rep%C3%BAblica-Bolivariana-de-Venezuela-en-Eslovenia-487698818006818).

Na uradni spletni strani slovenskega ministrstva za zunanje zadeve (MZZ) sicer piše, da se tuje predstavništvo Veleposlaništva Bolivarske republike Venezuela res nahaja na Dunaju http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/latinska_amerika_in_karibi/venezuela/, a smo podatek hoteli preveriti.

Sicer prijazna študentka, ki dela kot PR MZZ, nam v telefonskem pogovoru ni vedela povedati ničesar ter nas je prosila, naj jim pošljemo novinarsko vprašanje. To smo storili.

Zanimalo nas je:

1. Ali drži podatek, da v Ljubljani ni več venezuelske ambasade od aprila meseca letos in da so se pristojnosti prenesle nazaj na ambasado na Dunaju?
2. Kje so vzroki za tako odločitev?

MZZ nam je sporočilo naslednje:

1. Veleposlaništvo Bolivarske republike Venezuele v Ljubljani se je zaprlo 30. 4. 2018. Za Republiko Slovenijo je od zaprtja rezidenčnega veleposlaništva dalje pristojno Veleposlaništvo Bolivarske republike Venezuele na Dunaju.
2. Po navedbah venezuelske strani so razlogi za zaprtje veleposlaništva proračunske narave, ki so zahtevali reorganizacijo venezuelske diplomatske mreže.

Obubožana Venezuela tako zapira predstavništva po svetu, ob tem pa se nam resno zastavlja vprašanje, kje se bodo sedaj člani Levice izobraževali?

Zadnje novice

Sorodne vsebine