4.1 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Večina intelektualcev je prepoznala Janšev sarkazem: Ko jim zaradi preveč vode v grlu zmanjkuje smisla za humor …

“Janez Janša: Vmešaval se bom v uredniško politiko Dnevnika,” se glasi naslov članka v Dnevniku, kjer avtorica Meta Roglič popači in zmanipulira izjavo. Da bo mera polna, so njeno pisanje resno pograbili na levi strani političnega pola, med drugim tudi Tanja Fajon in Zoran Potič, kjer so že začeli napovedovati konec sveta. “Glede na smisel za humor na levici, jim voda hudo v grlo teče,” je verjetno zelo točna analiza uporabnika Twitterja o dogajanju na levici.

 

Kako Dnevnik z dolgoletno sovražnico lika in dela Janeza Janše Meto Roglič spretno zmanipulira vsako resnico, pove njen zapis o današnji izjavi Janše po seji Knovs, kjer je med drugim odgovarjal na njena vprašanja.Na vprašanje Rogličeve o načrtih organov stranke SDS v soboto ji je Janša odgovoril, da imajo na dnevnem redu uredniško politiko Dnevnika. “Če se vi vmešavate v našo stranko, se bomo tudi mi v vašo uredniško politiko, saj smo v svobodni državi,” je izjavil. Večina tam zbranih novinarjev je izrečeno seveda razumela kot šalo, toda ne Rogličeva, ki se je “postavila na okope”.

Janez Janša seveda tovrstnih posegov v medije nikoli ni počel, niti jih ne bo v prihodnje. Tudi v obdobju dveh vlad pod njegovim vodstvom je imela Meta Roglič zagotovljeno delo na Dnevniku, svobodno je pisala nebuloze in udrihala je po Janši, kolikor ji je bila volja, ter bila za to plačana. Prav tako preostali novinarji, kar 571 jih je bilo, ki so po Evropi pisali razne peticije, čeprav je bila Slovenija na lestvici medijske svobode bolje uvrščena. Toda levi del družbeno-političnih delavcev je v močnem gnevu, saj so z oblasti izgubili “Luko Dončiča” slovenske politike, Marjana Šarca, zato je pričel z manipulacijami, ki jih je v obupu izkoristila tudi evropska poslanka Tanja Fajon – v upanju, da bo del volivcev dovolj neumnih, da bodo zagrabili vabo, je razkril namero politični analitik Mitja Iršič.

Ampak ne drži. In vi veste, da ne drži. Ampak ste to vseeno objavili v upanju, da bo dovolj volivcev iz vaše baze, ki bo dovolj neumnih, da bo zagrabilo vabo. Low hanging fruit… https://t.co/0YYNGlELYQ

— Mitja Irsic (@MitjaIrsic) February 13, 2020

Tako pa jugonostalgični družbeno-politični delavec Zoran Potič:

Obetajo se nam svetli časi trumpizma. Zob za zob. Prve grožnje medijem.https://t.co/jbJTUGSt24

— zoran p (@p_zoran) February 13, 2020

Toda večina intelektualcev je prepoznala Janšev sarkazem:

Aktivističnih novinarjev ne zanima, kaj je res, ampak, ali bi bilo izmišljotino na sodišču in pred javnostjo mogoče zagovarjati kot resnico. Zato z največjim veseljem pograbijo očiten sarkazem in ga prikažejo kot resno izjavo.

— Žiga Turk (@ZigaTurk) February 13, 2020

Ker oni sveta ne bi samo razlagali oz. o njem poročali, ampak bi ga spreminjali.#bljak

— Žiga Turk (@ZigaTurk) February 13, 2020

Levičarji že pametujejo: Kandidat za predsednika vlade se pa ne bi smel tako šaliti. A res? Ko je Serpentišek leto in pol stresal neumnosti pa vas ni motilo?

— BorisTomašič (@NeMaramButlov) February 13, 2020

Glede na smisel za humor na levici, jim voda hudo v grlo teče. https://t.co/02eNfY29H7

— Marko Pavlišič (@MarkoPavlisic) February 13, 2020

Hana Murn

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine