15.6 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Več sto zaposlenih na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje premalo, da bi redno posodabljali spletno stran!

Spletna stran Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) naj bi bila namenjena informiranju javnosti in kar najbolj ažurna. Namesto tega imamo stanje, kjer NIJZ podatke o številu okuženih posodablja enkrat na dan, ob 14. uri, nakar v javnosti njihovi predstavniki operirajo s številkami, ki niso navedene na njihovi spletni strani. Tako se ustvarja vtis negotovosti, ki še dodatno doprinese tesnobi in paniki, ki te dni vladajo med ljudmi. Je razlog ta, da NIJZ vodi politična funkcionarka in ne strokovnjakinja? Direktorica Nina Pirnat je namreč vidna članica Židanove stranke SD.

 

Ena od temeljnih nalog NIJZ ob izbruhu epidemije Covid-19 v Sloveniji naj bi bilo ažurno informiranje javnosti. Namesto tega imajo spletno stran, ki se posodablja zgolj enkrat dnevno. Informacije bi morale namreč biti popolnoma ažurne, saj so te ključne pri komuniciranju z javnostjo.

Ob tem lahko izpostavimo razne povezave do spletne strani NIJZ, kjer na bi bila navodila o preventivnih ukrepih sploh ne obstajajo, oziroma so izginile, kakor smo opozorili že v četrtek, 12. marca 2020, v primeru povezave do NIJZ na spletni strani Slovenskega sodstva. Slednji primer je bil roku enega dneva popravljen, omenjena spletna stran zdaj po pričakovanjih vodi do navodil za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Spletna strani NIJZ s priporočili preventivne ukrepe za varovanje zdravja zaradi koronavirusa (posnetek zaslona: NIJZ)

NIJZ bi moral poskrbeti za dobro informiranost javnosti, njihova spletna stran pa posodablja podatke zgolj enkrat na dan. Medtem predstavniki NIJZ ostajajo še dalje neodzivni na vabila za gostovanje na Nova24TV.

Posnetek zaslona NIJZ narejen 13.3.2020 okoli 9h, število potrjenih okužb je v tem času zrastlo na 96 (vir: NIJZ)

VEČ TUKAJ. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine