11.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

V Zgornji Kungoti bodo zaradi zapletov ponovili volitve, v Spodnji pa ne

Volilna komisija v občini Kungota je delno ugodila pritožbi SDS in NSi ter zaradi zapletov v prvem krogu volitev razveljavila volitve v občinski svet na obeh voliščih v Zgornji Kungoti, piše današnji Večer. Tam bodo zato ponovno odločali o sestavi občinskega sveta, medtem ko v Spodnji Kungoti volitev ne bodo ponavljali.

Volivci v Kungoti bodo morali naslednjo nedeljo v vsakem primeru še enkrat na volišča, saj župana v prvem krogu niso dobili. Aktualni župan Igor Stropnik je bil šele drugi s slabimi 42 odstotki, pred njim je bila Tamara Šnofl s 47 odstotki, medtem ko je Jožef Ketiš izpadel iz boja.

Do zapleta je najprej prišlo na volišču v Spodnji Kungoti, saj naj bi v noči na nedeljo nekdo ukradel 500 glasovnic za občinski svet, zato jih je po pisanju Večera okoli 16. ure zmanjkalo in volišče so morali za četrt ure zapreti.

V Zgornji Kungoti pa je prišlo do neskladnosti, ker je bila oddana glasovnica več, zaradi česar je volilna komisija delno ugodila pritožbi dveh strank. Tam bodo volivci ponovno odločali o sestavi občinskega sveta, medtem ko v Spodnji Kungoti volitev ne bodo ponavljali, ker sta bila ugovora zavrnjena. Lista Tamare Šnofl se ni pritožila, ker menijo, da glas ni vplival na rezultat volitev, še dodaja časnik.

Zadnje novice

Sorodne vsebine