12.5 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

V soboto potrdili osem novih koronavirusnih okužb, od tega eno v sklopu vseslovenske raziskave; ena oseba umrla

Po vladnih podatkih so v soboto ob 794 opravljenih testih potrdili osem novih koronavirusnih okužb, od tega eno v sklopu vseslovenske raziskave razširjenosti covida-19. Ena oseba s covidom-19 je v soboto umrla, skupno število umrlih doslej je 82. Hospitaliziranih pa je bilo v soboto 80 bolnikov s to boleznijo oz. trije več kot v petek. 

Med 80 hospitaliziranimi je bilo po vladnih podatkih v soboto 23 takih, ki so potrebovali zdravljenje na intenzivni negi, kar je bilo toliko kot v petek. Dve osebi so odpustili iz bolnišnice.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je hospitaliziranih 32 oseb s covidom-19, kar je tri več kot v petek. Na intenzivni negi se zdravi deset oseb, kar je ena več kot v petek, so prek Twitterja sporočili iz največje zdravstvene ustanove v državi.

V UKC Maribor pa je, kot so iz bolnišnice prav tako sporočili na Twitterju, hospitaliziranih 29 oseb, kar pomeni, da se v primerjavi s petkom tam zdravi ena oseba manj. Na intenzivnem oddelku je še naprej devet oseb, iz bolnišnice pa so v soboto odpustili eno osebo, skupno 65.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine