12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

V soboto bodo odprli smučišče Cerkno: Obvezen negativen HAT

V soboto bodo odprli smučišče Cerkno, kjer bodo med 9. in 16. uro obratovale šestsedežnica Počivalo, štirisedežnica Brdo in vlečnica Dolina. Smučarji bodo morali predložiti negativen test na covid-19, a tega ne bodo mogli opraviti na vstopni točki smučišča.

 

Kot so danes sporočili s smučišča, bodo predvidoma odprte proge Počivalo 5, Dolina 2, Grič 1, Brdo 6 in Brdo 7 ter otroški trak in tekaška proga.

Skladno z vladnim odlokom je obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih prog dovoljeno v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje, so spomnili na Cerknem. Uporaba žičniških naprav in njim pripadajočih prog je, kot so dodali, od 1. januarja dovoljena le osebam, ki upravljavcu naprav predložijo negativni test na covid-19.

Test mora biti opravljen v Sloveniji in ne sme biti starejši od 24 ur. Ob tem so zapisali, da testiranje na vstopni točki smučišča žal ni mogoče. “Vljudno vas prosimo za razumevanje ter vas vabimo na pravo zimsko idilo,” so sklenili sporočilo za javnost.

Zadnje novice

Sorodne vsebine