9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

V šentviški enoti ZD Ljubljana še ena okužba, v Novem mestu brez novih okužb

V šentviški enoti Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana so danes potrdili okužbo pri še eni fiziotertapevtki. Ta je morala skupaj s še tremi kolegi in dvema laboratorijskimi delavcema na testiranje po tistem, ko so v nedeljo potrdili okužbo z novim koronavirusom pri zaposleni v fizioterapiji. V novomeški bolnišnici niso odkrili novih okužb.

Zaposlena, pri kateri so danes potrdili okužbo, je bila v najtesnejšem stiku s sprva obolelo fizioterapevtko, z ostalimi zaposlenimi v enoti Šentvid pa okužena ni imela stikov, so sporočili iz Zdravstvenega doma Ljubljana. Obe okuženi fizioterapevtki ostajata v karanteni in ne kažeta znakov bolezni.

Štiri bolnike, ki so bili v zaščitenem stiku z drugo okuženo fizioterapevtko, so že obvestili o nevarnosti okužbe in jih seznanili z nadaljnjimi postopki.

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto pa so sporočili, da so v bolnišnici odvzeli brise vsem, ki so bili v tesnem stiku z okuženo osebo. Vsi rezultati so bili negativni, a bodo zaposlenim čez dober teden vnovič odvzeli brise.

Izkušnje iz drugih držav, kjer je bilo več primerov okužb z novim koronavirusom namreč kažejo, da obstaja majhen odstotek bolnikov, ki imajo kljub znakom bolezni, negativen bris. Podobno je bilo pri prvookuženem bolniku v Novem mestu.

Ta je imel predhodno tri negativne teste za okužbo s koronavirusom, a so pozneje potrdili okužbo. Bolnika so premestili na infekcijsko kliniko Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, zaposlene pa testirali in izločili iz delovnega procesa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine