7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

V šempetrski bolnišnici razmere zaradi novih okužb vse slabše

Na sredinem vnovičnem testiranju zaposlenih in bolnikov na internističnih oddelkih šempetrske bolnišnice, ki ga zadnje dni pesti izbruh okužb novim koronavirusom, so potrdili 12 novih okužb. Ob opravljeni 146 testih PCR so odkrili šest pozitivnih med bolniki in šest med zaposlenimi, so danes sporočili iz regijskega štaba CZ za Severno Primorsko.

 

Skupno se je od vdora virusa v belo cono bolnišnice na teh oddelkih doslej okužilo 26 bolnikov. Vsi so bili takoj premeščeni na covidni oddelek, ki je urejen v prostorih stare bolnišnične stavbe. Ta trenutno zdravijo že 61 bolnikov, kar je največ v tej bolnišnici od izbruha epidemije. Pet od teh bolnikov je v intenzivni enoti, je navedla strokovna direktorica bolnišnice Dunja Savnik Winkler.

Razmere v bolnišnici so zaostrene, zaradi številnih okužb med zaposlenimi, skupaj jih je že več kot 30, so potrebne stalne reorganizacije dela in prilagajanje trenutnim razmeram. Vse nenujne posege in preglede zato odpovedujejo, a, kot je zagotovila strokovna direktorica bolnišnice, bodo vsi, ki bodo pomoč zares potrebovali, to tudi dobili.

V sporočilu so v regijskem štabu CZ za Severno Primorsko še zapisali, da je položaj glede okužb zaskrbljujoč praktično v celotni regiji. V zadnjem tednu se je epidemiološka slika drastično poslabšala. Največ okuženih je sicer v dveh domovih za starejše, in sicer v Ajdovščini in Tolminu, a število aktivno okuženih narašča tudi v mestih in vaseh, primeri okužbe pa so razpršeni.

V sredo se je na Severnem Primorskem nadaljevalo množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Skupno so opravili 318 testov, pozitivnih je bilo 20, torej 6,29 odstotka vseh. V Novi Gorici pa so danes začeli cepljenje starejših, ki niso nastanjeni v domovih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine