0.3 C
Ljubljana
petek, 8 decembra, 2023

V SDS ogorčeni nad svetnikom Svobode in njegovimi grožnjami

Piše: M. P. (Nova24tv.si)

To je kader SDS. In če se je župan tako odločil, jaz mislim, da bo sam nosil tudi kakšne probleme pri komunikaciji z državo,” je občinski svetnik Gibanja Svoboda Robert Jerman izjavil na seji občinskega sveta Občine Trbovlje, zaradi česar so v Slovenski demokratski stranki to razumeli kot grožnjo, da bi kadrovska poteza lahko imela posledice.

Kako močno je v slovenski družbi zasidran politični apartheid ene ideologije in ene stranke, pove škandalozna izjava občinskega svetnika Gibanja Svoboda v občini Trbovlje, Roberta Jermana.

Ta je 27. septembra, na seji občinskega sveta občine Trbovlje, ob razpravi glede imenovanja prokurista Komunale Trbovlje, izrekel naslednje besede: “Kompetenc ima dovolj, znanja tudi, izobražen je dovolj.” Potem pa nadaljeval: “To je kader SDS. In če se je župan tako odločil, jaz mislim, da bo sam nosil tudi kakšne probleme pri komunikaciji z državo.

SDS: Ker je nepravi kandidat, bo občina utrpela posledice
Na izrečene besede so se odzvali v največji opozicijski stranki, in jih razumejo kot “povsem odkrito grožnjo županu, da bo, če bo podprl kandidata, ki Gibanju Svoboda politično ne ustreza, občina zato oškodovana oziroma na ravni države ne bo imela več sogovornika, posledica česar bi lahko bilo tudi omejeno ali celo ustavljeno financiranje občinskih projektov.”

Ker o podobnih, bolj ali manj odkritih grožnjah občinskih svetnikov poročajo tudi iz številnih drugih slovenskih občin, se v Slovenski demokratski stranki upravičeno sprašujejo, ali si v Gibanju Svoboda resnično tako predstavljajo vodenje države in kaj se je zgodilo z obljubami Roberta Goloba, ki je pred volitvami razlagal, da si želi “najbolj strokovne in kompetentne kadre, ne glede na njihovo strankarsko pripadnost“, decembra lani pa je na poslansko vprašanje odgovoril z besedami: “Veste, v čem je razlika med Gibanjem Svobodo in vsemi ostalimi vami? Da mi nikoli ne nastavljamo nikogar s strankarsko izkaznico …

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine