28.2 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

V SD zagnali platformo za preverjanje dejstev, na kateri še naprej opravičujejo krajo vile in neodgovornost pri TEŠ6?!

“Vsakdo ima pravico do svojega mnenja, toda ne do svojih dejstev,” navajajo Socialni demokrati na uradni strani stranke, iz katere je razvidno, da so zagnali platformo za preverjanje “dejstev”, na kateri še naprej opravičujejo krajo Moskovičeve vile, kjer imajo sedež, zavračajo odgovornost pri mastno preplačanem projektu TEŠ 6 itd. Ob tem pa še med drugim poudarjajo, kako Nova24TV zanje naj ne bi bil medij, ampak propagandno orodje in orožje. V SD se torej močno bojijo razpada medijskega monopola, ki ga ogroža Nova24TV.

 

V SD so ob zagonu projekta, ki naj bi predstavljal politično inovacijo v slovenskem političnem prostoru, izpostavili, da naj bi z navajanjem “dejstev” želeli pomagati pri “razkrinkanju laži v javnem prostoru”. V sporočilu za javnost so po poročanju STA navedli še, da naj bi bili “že dalj čas tarča vrste laži, ki jih v slovenski medijski prostor lansirajo mediji, povezani z največjo vladno stranko – SDS”. Iz tega razloga naj bi se tako odločili za zagon projekta, ki naj bi na argumentiran način razkrinkal laži.

Ker je predsednik vlade Janez Janša tisti, ki je kljub zanikanjem veljakov stranke SD že večkrat opozoril na dejstva okrog ukradene vile ne čudi, da so v stranki, ki se ima za ponosne naslednike Zveze komunistov, obregnili ob njega in zapisali naslednje: “Janez Janša je najaktivnejši razširjevalec zgodbe o “ukradeni judovski vili”, ki si naj bi jo na Levstikovi 15 v Ljubljani zase prisvojila SD. “Ukradena judovska vila” ni bila nikomur ukradena, temveč na nesporen način prodana državi, nato pa predmet menjalne pogodbe, s katero je SD na zakonit način postala lastnica zgradbe.” Janša po njihovo uporablja ukradeno judovsko vilo kot način, ko naj bi mu zmanjkalo drugih argumentov ali, ko naj ne bi imel odgovorov na očitke opozicije. Kljub temu, da v stranki navajajo, da naj bi Janša s tem želel le preusmerjati pozornost, pa je potrebno zavedanje, da dejstva okrog ukradene vile govorijo sama zase. Pri tem spomnimo, da so krajo vile potrdili celo pri režimski POP TV.

VEČ TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine