14.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

V projektu Karavanke ugotovljene nove politične naveze, naš vir: “Članica senata Državne revizijske komisije naj bi ‘intimno suportirala’ udbaša Draga Isajlovića”

Poročali smo že o tem, da je bil iz političnih razlogov izločen ponudnik, ki ima vse reference in tudi najcenejšo ponudbo za gradnjo karavanškega predora, saj so vsi člani senata Državne revizijske komisije (DRK) iz vrst Židanove stranke SD. Na površje pa kapljajo nove povezave, ki dodatno pojasnjujejo to odločitev in dokazujejo, da državni organi, ki naj bi bili samostojni in neodvisni, to še zdaleč niso. Naš vir namreč pravi, da naj bi bila ena izmed članic senata, Mateja Škabar, v intimnem odnosu z Dragom Isajlovićem – nekdanjim agentom Udbe, lobistom in nekdanjim političnim svetovalcem finančnega ministra Franca Križaniča, ki je, kako nepresenetljivo, zopet iz vrst SD. Jasno je torej, zakaj bomo davkoplačevalci plačali najmanj 14 milijonov več in zakaj utegne biti gradnja slovenskega predora dražja od avstrijskega dela, ki je skoraj za kilometer daljši. 

Če so Avstrijci brez zapletov izbrali ponudnika, ki že gradi avstrijski del Karavank za praktično enako ceno, kot jo je pri nas ponudil izločeni ponudnik Cengiz Insaat, se pri nas znova in znova ukvarjamo s tajkuni in preplačevanjem projektov, ki so financirani iz državne blagajne.

Mateja Škabar, ki je bila v primeru karavanškega predora predsednica senata DRK, je namreč tudi kandidirala na lokalnih volitvah na listi Socialnih demokratov, čeprav sami zanikajo povezavo članov senata z njihovo stranko. A iz spletne strani Državne volilne komisije je jasno razvidno, da nismo mi tisti, ki širimo lažne informacije, kot so dejali v SD. Kdo torej laže in zavaja?!

Foto: Državna volilna komisija

Vedno eni in isti ljudje pridejo do davkoplačevalske denarja, le na različne načine
Za Draga Isajlovića je seveda znano, da je bil uslužbenec Udbe, neregistriran lobist, dolgoleten poslovni partner “praočeta SD” Janeza Zemljariča in, ne nazadnje, da je veliko časa preživel kot svetovalec v kabinetu finančnega ministra Franca Križaniča, ki je bil član SD. Naj spomnimo, da sta sodelovala ravno v času pranja denarja v NLB. Takrat je Urad republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja obravnaval primer, ko je bilo opranega za skoraj milijardo dolarjev denarja, ki je bil z iranske banke in prek različnih podjetij s pomočjo NLB nakazan na več kot 9.000 računov po vsem svetu. Isajlović je tudi lastnik številnih podjetij. Spletni medij Portal plus je že pred časom poročal, da je bil tudi lastnik gradbenega podjetja SGP Gorenjc, ki ga spremljajo mnoge afere in “nenavadno visoki zaslužki” kot v primeru gradnje Planice. Isajlović se je torej znašel tako v gradbenih aferah kot na preiskovalni komisiji državnega zbora o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu, v obeh primerih pa gre za praznjenje državne blagajne in polnjenje njegovega žepa.

Jasno je, da so takšne povezave sporne in nedopustne. Še posebej v primerih, ko gre za pomembne projekte, o katerih glas sega tudi čez mejo. A za naše politike, uradnike in tajkune to ni pomembno, pomembno je, da se s praznjenjem državne polnijo “osebne blagajne”.  

A. G.

ZADEVA: Zahteva za umik lažnih navedb in podredno popravek in prikaz drugih oziroma nasprotnih dejstev po 26. in 27. členu Zakona o medijih (ZMed)

Pozdravljeni,

Na vašem spletnem portalu, kot izhaja iz povezave http://www.demokracija.si/slovenija/v-projektu-karavanke-ugotovljene-nove-politicne-naveze-nas-vir-clanica-senata-drzavne-revizijske-komisije-naj-bi-intimno-suportirala-udbasa-draga-isajlovica.html, ste objavili članek z naslovom V projektu Karavanke ugotovljene nove politične naveze.

Objava posega v pravice in pravno varovane interese, zato sem se nanjo primorana odzvati. Pisec pod inicialkama A.G. piše, da na površje kapljajo nove povezave, ki dodatno pojasnjujejo odločitev Državne revizijske komisije v zvezi s projektom Karavanke in dokazujejo, da državni organi, ki naj bi bili samostojni in neodvisni, to še zdaleč niso. Nadalje pisec navaja, da vaš vir pravi, da naj bi bila ena izmed članic senata, Mateja Škabar, v intimnem odnosu z Dragom Isajlovićem nekdanjim agentom Udbe, lobistom in nekdanjim političnim svetovalcem finančnega ministra Franca Križaniča, ki je, zopet iz vrst SD. Iz te neresnice ste nato zaključili, da je jasno, zakaj bomo davkoplačevalci plačali najmanj 14 milijonov več in zakaj utegne biti gradnja slovenskega predora dražja od avstrijskega dela, ki je skoraj za kilometer daljši.

Ker ste v članku objavili zlonamerna natolcevanja, ki nikakor niso ne resnična in jih ni mogoče dokazati, ker se osebi nista ne osebno in ne po telefonu srečali že več kot osem let, je bilo s prispevkom brez dvoma poseženo v moje osebnostne pravice, ugled, dostojanstvo in dobro ime.

Z ustvarjanjem lažnih informacij ste grobo presegli meje poročanja v javnem interesu. Kakšni motivi vas vodijo pri namernem ustvarjanju laži v škodo osebnega in družinskega življenja, si ne morem niti predstavljati.

Primarno zahtevam, da lažne navedbe glede intimnega odnosa naše stranke z Dragom Isajlovićem nemudoma umaknete, sicer bom primorana sodno ukrepati.

Skladno s 134. členom Obligacijskega zakonika ima vsak ima pravico zahtevati od sodišča ali drugega pristojnega organa, da odredi prenehanje dejanja, s katerim se krši nedotakljivost človekove osebnosti, osebnega in družinskega življenja ali kakšna druga osebnostna pravica, da prepreči tako dejanje ali da odstrani njegove posledice. To bom vsekakor zahtevala in sodišču skladno z drugim odstavkom tega člena predlagala, da odredi, da vi kot kršitelj prenehate z objavljanjem zlonamernih novic, ker boste sicer morali plačati prizadetemu določen denarni znesek, odmerjen skupaj ali od časovne enote.

Podredno, če lažnih navedb ne boste umaknili, pa skladno z ZMed zahtevam objavo popravka.S tem pisanjem ste namreč nedvomno posegli v osebnostne pravice do dostojanstva, ugleda in dobrega imena, kar po 26. členu ZMed upravičuje do objave popravka. V skladu s 26. in 27. členom ZMed zahtevam, da v celoti in v nespremenjeni obliki najkasneje v 48 od prejema zahteve v elektronskem mediju na zgoraj navedeni elektronski povezavi.

V članku ste zapisali, da naj bi bili vsi člani Državne revizijske komisije iz vrst SD in da naj bi bila ena izmed članic senata Državne revizijske komisije Mateja Škabar v intimnem odnosu z Dragom Isajlovićem – nekdanjim agentom Udbe, lobistom in nekdanjim političnim svetovalcem finančnega ministra Franca Križaniča, ki je zopet iz vrst SD. Mateja Škabar ni članica SD. V pričakovanju umika članka vas pozdravljam.

Dr. Mateja Škabar

Zadnje novice

Sorodne vsebine