19.7 C
Ljubljana
četrtek, 8 junija, 2023

V posmeh vsem vernikom: Tako Levica s pirhom, na katerem sta srp in kladivo, Slovencem vošči velikonočne praznike!

Stranka Levica, v vrstah katere med drugim najdemo poslance Violeto Tomić, Luko Mesca in Miho Kordiša, je preko družabnega omrežja Twitter v znak provokacije zaželela prijetne velikonočne praznike in ob tem dodala fotografijo pirha s podobo srpa in kladiva, ki predstavljata enega od najbolj prepoznavnih simbolov totalitarnega sistema, ki ni združljiv s krščanskim izročilom.

Fotografijo za provokativno čestitko je prispeval lokalni odbor Levice v Škofji Loki, kjer je bil Miha Kordiš kot kandidat Levice izvoljen za poslanca na državnozborskih volitvah leta 2014.

Glede na to, da so levičarji deklarirani ateisti, je tovrstna čestitka žaljiva do večine Slovencev, ki te dni praznujemo najpomembnejši krščanski praznik, s katerim se spominjamo Jezusovega trpljenja, smrti na križu in Jezusovega vstajenja, zaradi česar velika noč predstavlja praznik upanja in veselja, saj je Jezus z vstajenjem premagal smrt in prinesel upanje. Naravnost nespoštljivo je, da je na pirhu viden simbol srpa in kladiva, ki ponazarja komunizem, ki je povzročili ogromno zla in trpljenja predvsem vernikom.

Usul se je val kritik

Ne gre se čuditi, da je tovrstna čestitka na družabnem omrežju Twitter doživela pogrom s strani številnih uporabnikov, ki so nemudoma spoznali njihovo provokativnost in norčevanje iz krščanstva. Ena izmed uporabnic jih je označila za zmedene ljudi, ki imajo vse pomešano v glavi. “Hočejo biti komunisti, pa nočejo socialistične lakote Venezuele, nočejo političnih zaporov na Kitajskem, so ateisti, pa hočejo velikonočne pirhe in božična slavja, dobesedno izgubljeni, ne vedo, kaj bi radi. Sirote v glavah in srcih.”

Foto: Twitter

“Vredni ste pomilovanja! Vse kar ste dosegli, kar ste in kar imate, imate zaradi krščanstva in ne ateizma, komunizma ali katerekoli druge vere. Vesela aleluja!” je v odziv zapisal Bine Traven, medtem ko je eden izmed ogorčenih uporabnikov zapisal: “Levica (socialisti) je dala lepo prispodobo: gnilo jajce s srpom in kladivom je nedotaknjeno, medtem ko je vse okoli njega zmaličeno in uničeno, točno tako, kot pustijo razdejanje za seboj (na vseh področjih) levi-socialisti.”

Foto: Twitter

Foto: Twitter

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine