12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

V Petričevem Kolektorju užaljeni: Šarčeva vlada je želela graditi nov hotel s 128 nastanitvenimi enotami, za “kozmetične popravke,” ki jih želi ta vlada, pa je še 8 milijonov preveč

Naročnik je v ponovljenem javnem naročilu nesorazmerno in po naši oceni neutemeljeno in nezakonito zaostril pogoje tako, da nekaj ponudnikov, ki smo oddali ponudbo v prvotnem javnem naročilu, ki je bil bistveno obsežnejši kot ponovljeni, nismo mogli več oddati ponudbe. Zaradi slednjega smo vložili zahtevek za revizijo, o njegovi utemeljenosti pa bo odločila Državna revizijska komisija,” so se kritično odzvali v podjetju Demaplus na naša vprašanja o razlogih za njihove pritožbe na Državno revizijsko poročilo v projektu gradnje obnove Hotela Brdo.

 

Slovensko javnost je presenetila novica, da je zaradi pritožb podjetij Demaplus in Kolektorja na Državno revizijsko komisijo v primeruobnove hotela Brdo projekt začasno zaustavljen. Slovenija bije bitko s časom, da bi dotrajani protokolarni objekt prenovila pred prihajajočim predsedovanjem Svetu Evropske Unije v drugi polovici leta 2021. Spomnimo, da je v času Šarčeve vlade ponudba Kolektorja za 40,8 milijonov evrov veljala za najnižjo. Poraja se vprašanje, kje je Janševa vlada torej našla gradbinca, ki je pripravljen obnavljati za samo 8 milijonov evrov in ali je obnovo hotela Brdo za takšen denar sploh možna.

Na pritožbo Demaplusa in Kolektorja se je sicer kritično odzval slovenski zunanji minister dr. Anže Logar. “Pod Šarčevo vlado za obnovo hotela Brdo, Kolektor ponudi najnižjo ceno – 40,8 mio €!! Nova vlada dobi izvajalca za 8 mio €. Kaj se zgodi? Kolektor in Dema plus se pritožita, projekt obnove ogrožen. Je predsedovanje Slovenije Svetu EU res pravi ‘naslov’ za bogatenje?,” je sprva zapisal na Twitterju, pozneje pa podrobnosti o gradbincu, ki bi delal za 8 milijonov evrov, ni želel pojasnjevati.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine