14.5 C
Ljubljana
torek, 28 septembra, 2021

V petek, 10. januarja 2020 bo pred Državnim zborom Republike Slovenije spominska slovesnost v spomin na očeta slovenske države dr. Jožeta Pučnika

V petek, 10. januarja 2020, ob 13. uri Klub seniork in seniorjev pri SDS pred Državnim zborom Republike Slovenije organizira spominsko slovesnost v spomin na očeta slovenske države dr. Jožeta Pučnika.

Spomnimo. Pučnik se je rodil 9. marca 1932 in umrl 11. januarja 2003. V slovensko zgodovino se je zapisal kot politični disident in zapornik v prejšnjem totalitarnem komunističnem režimu, predsednik Socialdemokratske (zveze) stranke Slovenije in predsednik Demokratične koalicije Slovenije – DEMOS, ki je zmagala na prvih demokratičnih volitvah po drugi svetovni vojni spomladi 1990, in kot vladajoča koalicija v letih 1991−1992 Slovenijo uspešno osamosvojila ter dosegla njeno mednarodno priznanje.

Slavnostna govornica na prireditvi bo zgodovinarka in direktorica Študijskega centra za narodno spravo dr. Andreja Valič Zver, ki bo prav v teh dneh izdala knjigo o dr. Jožetu Pučniku. KSS pri SDS zato vabi vse, ki cenijo Pučnika, na spominsko slovesnost.

Zadnje novice

Sorodne vsebine