30.7 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

V občini Postojna kar 28 novih okužb, ki pa niso povezane z DSO-ji ali zaposlenimi v podjetjih

V Občini Postojna so v ponedeljek našteli kar 28 novih okužb z novim koronavirusom. Po besedah poveljnika regijskega štaba Civilne zaščite (CZ) za Notranjsko Sandija Curka do zadnjih okužb ni prišlo v tamkajšnjih domovih za ostarele ali pa med zaposlenimi v določenem podjetju, pač pa so okužbe razpršene med občani po celotni občini.

“Smo presenečeni in zaskrbljeni, ko prejemamo tako visoke številke o okuženih v Občini Postojna. Še bolj nas skrbi, ker včeraj niso izvedli nobenega testiranja zaposlenih kakšne gospodarske družbe ali v kakšnem domu za ostarele, kar potrjuje razpršeno okužbo občanov znotraj mesta Postojna in njegove okolice,” je za STA povedal Curk.

Večje število okuženih starostnikov imajo trenutno v Domu upokojencev v Ilirski Bistrici. V zunanji rdeči coni v Domu na Vidmu imajo trenutno nastanjenih 57 stanovalcev, okuženih je tudi sedem zaposlenih. Sicer pa so v ilirskobistriškem domu doslej zabeležili že 100 okuženih stanovalcev.

Po Curkovem mnenju je spodbudno predvsem to, da v drugih domovih ni kakšnih večjih sprememb pri številu okuženih starostnikov ali zaposlenih.

Večjo okužbo so zabeležili tudi v Domu upokojencev v Podbrdu, kjer so na ponedeljkovem testiranju odkrili 11 okuženih stanovalcev. Slednje so že preselili v pripravljeno rdečo cono v domu, testiranje pa bodo v sredo ponovili pri vseh stanovalcih in zaposlenih.

Kot je za STA povedal tiskovni predstavnik regijskega štaba CZ za Severno Primorsko Ervin Čurlič, se v ostalih domovih starejših občanov razmere postopno umirjajo, iz rdečih con pa prihaja nazaj vse več ozdravljenih stanovalcev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine