9.1 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

V novi Demokraciji: Premier Janša v pismu članicam in članom SDS: Odločno in pogumno naprej

Piše: P. T.

»Namesto sodelovanja pri boju z epidemijo je destruktivna leva opozicija od aprila 2020 naprej grozila z nezaupnico. Nasprotovala je praktično vsem ukrepom, ki so bili enako kot drugje po Evropi sprejeti za ustavljanje epidemije,« je predsednik vlade in predsednik SDS Janez Janša ob prvi obletnici desnosredinske vlade zapisal v pismu članom in članicam največje politične stranke SDS.

Pismo z naslovom Odločno in odgovorno naprej objavljamo v celoti.

Leto najbolj napornega vladanja

Mineva leto najbolj napornega mandata katerekoli vlade v zgodovini Slovenije. Meri se lahko zgolj z letom 1991 in napori Demosove osamosvojitvene vlade. Z eno pomembno razliko. Takrat je bilo mogoče z levičarsko opozicijo vsaj občasno skleniti dogovor in doseči politično enotnost (zakon o plebiscitu, ustavni amandmaji, Temeljna ustavna listina) v korist domovine. V času epidemije je takšno konstruktivno držo posnemal le manjši del opozicije. Poslanci SNS ter poslanca narodnosti in kasneje poslanci stranke DeSUS. Večinski del, trdo jedro vse bolj ekstremne levice, zbrane v strankah SD, Levica, LMŠ in SAB, pa je nasprotno epidemijo neusmiljeno izkoriščal kot sredstvo boja za oblast. Postavili so se na stališče: Kolikor slabše za Slovenijo, toliko bolje za levico.

Pred slabimi štirimi leti je delegacija Svetovne zdravstvene organizacije obiskala Slovenijo, odkrila vrsto pomanjkljivosti glede pripravljenosti na možne epidemije ter naročila vrsto popravljalnih ukrepov. Do marca 2020, ko nas je epidemija dejansko udarila, ni bilo narejeno nič. Ker so to vedeli, so ob grozeči pandemiji vrgli puško v koruzo.

Celoten članek si lahko preberete v novi Demokraciji!

Zadnje novice

Sorodne vsebine