10.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

V Nemčiji zapirajo javno hišo z več sto prostitutkami – kdaj bodo zaprli javno hišo na Kolodvorski?

Po družbenih omrežjih v zadnjih urah kroži novica, da so v Nemčiji zaprli enega največjih bordelov, bojda zaradi širjenja koronavirusa. A glavni krivec naj bi bil v resnici bankrot.

 

Mediji poročajo, da naj bi eden največjih nočnih klubov v Kölnu, imenovan »Pascha«, šel v stečaj. Omenjeni nočni klub, kjer si je lahko moška populacija hitro našla t. i. prodajalke ljubezni, je še pred leti prinašal milijonski dobiček, letos pa se je trend obrnil – klub je zašel v resne finančne težave. Desetnadstropna zgradba, v kateri je delovalo okoli 120 prostitutk, poleg njih pa še 60 drugih uslužbencev (frizerji, maserji, natakarji, varnostniki, čistilci in vzdrževalci), je od marca letos samevala, zaposlene pa so kljub temu plačevali. Sedaj je klub plačilno nesposoben, lastniki in zaposleni pa svojo jezo usmerjajo proti mestnim oblastem zaradi njihovih ukrepov proti Covid19. Od njih terjajo zagotovilo, kdaj bodo lahko spet začeli z delovanjem, a odgovora ni.

Čeprav bo marsikdo rekel, da je primerjava tega nočnega kluba z javnim zavodom RTV Slovenija povsem neumestna, pa velja spomniti na politično prostituiranje v tej instituciji, prav takšna praksa pa sproža velike finančne izgube. A dokler bo RTVS prisesana na javni denar, se bo takšne vrste prostitucija lahko nadaljevala….

Zadnje novice

Sorodne vsebine