13.8 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

V Metliki več sto ljudi protestiralo proti postavitvi migrantskih centrov v Beli krajini

Civilni iniciativi Metlika in Bela krajina sta pred metliško občinsko stavbo danes pripravili protest proti območnim migrantskim centrom. Zanj sta se odločili, ker menita, da javna naročila urada za oskrbo in integracijo migrantov nakazujejo možnost območnih migrantskih centrov, sta zapisali v vabilu. Zbralo se je več sto protestnikov.

 

Predstavnica Civilne iniciative Metlika Annemarie Šimec je povedala, da bi radi s protestom dosegli to, da se Belokranjcem prisluhne in njihovim željam ugodi.

“Vse ostaja na predvolilnih obljubah, vsake štiri leta pa so primorani čakati, da se jim spet nekaj obljubi. Bela krajina nima infrastrukture, nima cest, nima nič, migrante pa ja. Ne damo se,” je poudarila in dodala, da protestirajo tudi proti neinformiranosti. Opozorila je, da so od pristojnih terjali pojasnila glede omenjenih razpisov, a jih od večine niso dobili, je še dejala Šimčeva.

Predstavnica Civilne iniciative Bela krajina Maja Kocjan je dodala, da omenjeni razpisi nakazujejo, da bodo migrantski center vzpostavili nekje v Beli krajini. Ker se število nedovoljenih prehodov meje v Beli krajini krepi, tem v kakršnikoli obliki nasprotujejo, “saj vsi vedo, kakšno škodo je s tem utrpelo Obrežje”, je opozorila.

Zahtevajo “predvsem, da se umaknejo vsi razpisi omenjenega urada, ki zadevajo Belo krajino. Druga zahteva je, da se okrepi nadzor meje, tudi s pomočjo vojske in da se tej da večja pooblastila”.

Če bo treba, bodo protest nadaljevali in območje gradnje migrantskih centrov prometno onemogočili z zaporami, pri čemer si bodo pomagali s težko gradbeno mehanizacijo, je še napovedala Kocjanova.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine