13 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

V Metliki s protestnim shodom proti nevzdržnim prometnim zamaškom

Piše: C. R.

V Metliki, kjer že dlje časa opozarjajo na nevzdržnost razmer zaradi prometnih zamaškov oz. več kilometrskih kolon vozil, ki nastajajo na glavni prometnici ob prehajanju bližnjega mejnega prehoda s Hrvaško, so danes k rešitvam pozvali na protestnem shodu na prvem metliškem cestnem krožišču.

Približno 40 ljudi je pozvalo k izboljšanju zdaj nevzdržnega stanja, je za STA po današnji novinarski konferenci povedala predstavnica metliške mestne skupnosti Alenka Tomašič. Povabljeni predstavniki države se novinarske konference sicer niso udeležili, vendar upa, da bodo slišali njihovo sporočilo.

Z namenom, da bi dosegli ustrezno rešitev, so že začeli podpisovati tudi peticijo za prepoved tranzitnega tovornega prometa skozi Metliko do izgradnje južnega dela tretje razvojne osi, ki jo bodo posredovali pristojnim.

Po njihovi oceni bi problem rešili tako, da bi pospešili izgradnjo metliške obvozne ceste, ki jo država načrtuje v okviru izgradnje južnega kraka ceste tretje razvojne osi. Metliški župan Darko Zevnik naj bi se po besedah Tomašičeve prihodnji teden sestal s predstavniki Družbe za avtoceste v RS (Dars) in se z njimi dogovoril za hitrejšo pripravo dokumentacije za gradnjo obvozne ceste do mejnega prehoda.

V Metliki poleg tega želijo, da bi metliško traso ceste tretje razvojne osi začeli graditi prednostno. Po oceni njihovega župana, ki jo je nedavno podal za STA, ni treba čakati na to, da se južni krak ceste tretje razvojne osi začne graditi v Novem mestu, saj lahko v Metliki začnejo prej, poroča STA.

Zadnje novice

Sorodne vsebine