18.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

V Mercatorju poskrbeli za zaščito svojih prodajalcev

Zaposleni v trgovini so v trenutnih izrednih razmerah epidemije koronavirusa pomembnejši členov v preskrbi prebivalstva, zato je njihova zaščita izjemnega pomena. V Mercatorju so za to ustrezno poskrbeli, o čemer se je prepričal tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Srečal se je predsednikom uprave Mercatorja Tomislavom Čizmićem in se pogovoril z zaposlenimi v trgovini. »Zagotovitev varnega procesa dela in zaščite delavcev, ki v teh dneh dajejo vse od sebe, mora biti na prvem mestu,« je ob obisku Mercator centra Šiška poudaril minister in dodal, da je največji trgovec lahko zgled drugim trgovinam v Sloveniji. Počivalšek se je zahvalil vsem zaposlenim v trgovini, ki v izrednih razmerah nesebično dajejo vse od sebe, da država deluje naprej.

Mercator je največji trgovec v Sloveniji in širše v regiji, zato je sistemskega pomena za državo.  »Mercator se zaveda svoje odgovornosti do zdravja in varnosti zaposlenih in kupcev, zavedamo pa se tudi, da smo v teh razmerah eden od ključnih stebrov oskrbe slovenskega prebivalstva. Seveda pa je izrazito pomembno, da vsi spoštujemo ukrepe, ki jih sprejema vlada, ker je to edini način preprečevanja širjenja epidemije,« je ob tem izpostavil predsednik uprave Čizmić.

Zadnje novice

Sorodne vsebine