30.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

V Medvodah se začenja zbor članov Liste Marjan Šarca, ki se pripravlja na državnozborske volitve

Zbor članov Liste Marjana Šarca (LMŠ) bo svojemu pobudniku danes v Medvodah predvidoma namenil nov mandat na čelu stranke. Marjan Šarec gre tako tik pred državnozborskimi volitvami v preverjanje podpore med člani stranke, hkrati pa bodo začrtali programske usmeritve stranke in predstavili listo kandidatov za poslanke in poslance.

 

LMŠ se na državnozborske volitve odpravlja prvič, kljub temu pa ji ankete javnega mnenja kažejo visoko podporo in celo zmago, pri čemer obstaja sum, da so nekatere ankete prirejene v njegov prid po nalogu »globoke države«.

Ker je stranka novinka v državni politiki, mnogi nestrpno pričakujejo predstavitev njenega volilnega programa in ekipe, ki jo bo na volitve popeljal aktualni kamniški župan Šarec.

Ta gre na tokratne volitve s sloganom, ki mu je prinesel uvrstitev v drugi krog predsedniških volitev, in sicer Človek. Skupnost. Država.

Programska izhodišča, ki jih bodo na kongresu nadgradili v podroben načrt, pa so strnili pod geslo Čas je za novo generacijo. Med izhodišči so med drugim prizadevanja za stabilne javne finance ter za učinkovito in strokovno javno upravo.

Šarec je v minulih tednih javno izpostavil naklonjenost spremembam volilnega sistema v smeri večjega vpliva volivcev na izvolitev posameznih poslancev ter poenostavitvi postopkov imenovanja vlade.

Zavzema se tudi za vzpostavitev finančne policije in za učinkovitejšo porabo denarja v zdravstvu.

LMŠ na spletni strani obljublja še pospešek modernizacije železnic in prenove cestnega omrežja ter iskanje ravnovesja med okoljem in razvojem.

Šarec je pred zborom članov sicer napovedal, da neuresničljivih obljub ne bo dajal. “Vodenje bo potekalo v dobro stranke, predvsem pa države,” je navedel za STA.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine